Malgrat la disminució del consum, el pressupost de l´empresa municipal Aigües de Manresa va clarament a l´alça.

Dels 21,5 milions d´euros de l´any 2013 als 26,5 milions del 2016 hi ha 5 milions d´euros de diferència que suposen a l´entorn del 23 % d´increment.

El director d'Operacions, adjunt a gerència, d'Aigües de Manresa, Ricard Tomàs, ha explicat que el salt coincideix amb l´assumpció de la gestió de les piscines municipals per encàrrec de l´Ajuntament i, també, la realització d´obres de millora d´infraestructures i manteniment de la xarxa.

Segons Ricard Tomàs, el món de l'aigua té uns costos majoritàriament fixos. El que és realment car és crear les infraestructures d´abastament i mantenir-les. Si el consum baixa, els costos no baixen i això obliga a pujar preus.

Després d´anys amb el peu al pedal del fre pel que fa a les inversions, a causa de la crisi, ara se´n reprenen de pendents. «La crisi frena la inversió, però quan es pot es reprèn amb recursos econòmics que es manifesten en el pressupost». Tot plegat fa que encara que els consums baixin això no vulgui dir que el pressupost de l´empresa hagi de baixar, sobretot tenint en compte que obrir carrers suposa una despesa molt gran i fer qualsevol actuació a la via pública «val molts diners».