La plaça de Sant Domènec de Manresa es va convertir aquest dissabte al matí primerament en una sala de balls, i posteriorment en una gran aula a l'aire lliure de primers auxilis oberta a tothom qui tingués la curiositat de saber com actuar davant una situació de risc d'una persona, i que va ser dut a terme per membres dels serveis sanitaris.

Tot això amb motiu de la celebració de Mou-te amb el cor, l'acte que va posar punt final a la sisena edició de la Setmana del Cor. Es tracta d'un programa d'activitats formatives i divulgatives promogudes per diverses entitats, empreses i administracions de la ciutat de Manresa. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és ajudar la població a millorar la seva qualitat de vida i disminuir el risc de patir malalties cardiovasculars.

Per tal de promoure la salut cardiovascular, els serveis d'emergència de Manresa van traslladar-se a la plaça de Sant Domènec per impartir un curs personalitzat de primers auxilis a càrrec de professionals. Totes aquelles persones que passaven per la plaça o bé estaven presents a qualsevol de les activitats van poder participar-hi. Aquest curs breu es basava en el protocol a seguir davant d'una situació d'emergència. Es van col·locar diversos ninots que servien perquè els participants poguessin practicar les diverses maniobres de reanimació.

Gimnasos units

Els principals gimnasos es van aliar i van deixar de banda la seva competitivitat per unes hores. Ateneu Les Bases, Gimbe, Cube i les Piscines Municipals van unir-se amb l'objectiu de promoure una bona salut cardiovascular, i ho van fer amb l'exercici físic. Durant una hora, la plaça de Sant Domènec es va convertir en una pista de ball, guiada per professors dels quatre centres esportius. Es van ballar diferents estils -zumba, Estil Dance i Sh'bam- i van participar-hi persones de totes les edats.

No va ser un acte multitudinari, però sí ple d'energia i d'activitats físiques que van servir tant per promoure les bondats de l'exercici com per prendre consciència davant un tema d'interès general com és la salut cardiovascular i també els primers auxilis.