El centre de Manresa va quedar embussat, literalment, ahir a la nit. No de cotxes, que és el que sol ser habitual, sinó de gent. El Shopping Night va animar la gent a sortir al carrer i a passejar, a contemplar botigues i aparadors que a més a més dels seus productes comercials també oferien activitats lúdiques diverses, i això va fer que en alguns moments creuar el Born, per exemple, requerís paciència.

Les botigues del centre de la ciutat van obrir dissabte fins a la mitjanit, i tan els comerços com l'organització, Manresa + Comerç, van organitza activitats paral·leles per atreure gent com música, degustacions, desfilades o espectacles de petit format. I ho van aconseguir.

Al segon tram del Passeig hi havia diverses mostres de ball com zumba o swing, un grup de jazz que, quan actuava, creava un embús a causa de l'expectació que generava, i comerços del Pere III van engalanar les seves botigues com si fos una festa, amb espelmes penjades dels arbres o globus gegants que envaïen tota la calçada.

Al Guimerà, els embussos eren davant les botigues que organitzaven alguna activitats com sortejos, passes de model, desfilades, música o una parada de gin tònics i mojitos que servien en una curiosa bossa de plàstic lligada amb un fil i d'on sortia una canya per prendre's la beguda.

Tot s'ha de dir, però. Una bona part dels comerços es van limitar a alçar la persiana i exposar els seus productes a l'exterior, sense cap activitat alternativa a canvi.

Badar es va convertir en l'objectiu dels vianants, que a més a més podien creuar des del sector Guimerà cap a la plaça Sant Domènec, i a l'inrevés, sense cotxes. Es va tallar la circulació per als vehicles, de forma que es va crear un passadís sense obstacles per anar d'un cantó a l'altra.

A Sant Domènec l'estrela va ser el prototip de vehicle construït i dissenyat per estudiants d'enginyeria de la Universitat Politècnica a Manresa. Tothom treia el mòbil de la butxaca per retratar-lo. Bales de palla escampades de la plaça feien de bancs per a la gent que volia fer un mos als food trucks de la plaça, on també s'hi exposen vehicles nous.

Les botiges del Born, Plana, plaça Clavé i carrer Nou també van viure el seus Shopping Night, igual que la plaça Major i el carrer Sant Miquel, encara que en aquesta ocasió sota l'organització dels comerciants del centre històric. Van aconseguir que els qui passejaven pel centre s'acostessin a la plaça de l'Ajuntament.

El Shopping Night va celebrar ahir la seva cinquena edició. Tocava de ploure. Ho ha fet un any sí i un any no. Ahir la tradició es va esguerrar.