La Marxa per l´Anella Verda ja ha començat a caminar amb l´obertura del període d´inscripcions per a la sisena edició d´una de les proves esportives de referència del calendari esportiu de la ciutat que se celebrarà el diumenge 23 d´octubre, novament amb la voluntat de continuar sent una prova oberta a tothom, popular i de caràcter familiar.

Una caminada curta, una caminada llarga i una pedalada BTT són les propostes d´aquesta edició que sortirà de la zona esportiva del Congost i que permetrà descobrir nous indrets i conèixer millor l´entorn de Manresa, que ha esdevingut una zona de referència del lleure, amb espais singulars d´alt valor ambiental i paisatgístic, senders històrics, camins, miradors i molts racons per descobrir ideals per fer-hi activitat física.

Així ho ha ratificat, en roda de premsa aquest migdia, el regidor delegat de Planejament i Projectes Urbans i Entorn Natural de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, que ha fet extensiu l´interès de l´itinerari d´enguany perquè passa per indrets on l´ajuntament hi ha intervingut recentment, com és la Riera de Rajadell pel seu pas pel barri del Xup, projecte guanyador del Pressupost Participatiu del 2015. La marxa també passa pel camí que uneix la Guia amb la Torre Santa Caterina, que s´ha endreçat i s´ha posat al dia, i per la Torre Lluvià, on fa mesos es va acabar la primera fase de consolidació de l´estructura de l´edifici.

Aloy ha animat a la participació ciutadana per intentar ampliar els números de l´any passat que van situar la Marxa amb 500 participants, i ha agraït a la Comissió de l´Anella Verda, a l´Esport Ciclista Manresà i al Centre Excursionista Montserrat que fan possible any rere any aquesta trobada que uneix esport i natura.

Precisament a aquest binomi n´ha fet referència el regidor delegat de Qualitat Urbana i Serveis i Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, que ha dit que la Marxa vincula el patrimoni natural de l´Anella Verda amb la pràctica de l´esport. Serracanta també ha animat a la gent perquè s´inscrigui a la marxa abans del dia 20 d´octubre.

La Marxaestà organitzada conjuntament per l´Ajuntament de Manresa i les entitats integrants de la comissió de l´Anella Verda de Manresa, amb l´assessorament tècnic del Centre Excursionista Montserrat per als itineraris a peu i de l´Esport Ciclista Manresà per a l´itinerari amb BTT.

Així, el representant de l´Esport Ciclista Manresà, Ferran Molina, ha expressat la satisfacció que és per la seva entitat participar en un esdeveniment com la Marxa per l´Anella verda. Molina ha assegurat que els recorreguts en BTT són aptes per a totes aquelles persones que van en bicicleta regularment, i a cridat també a la participació.

Begoña Galdámez, representant del Centre Excursionista Montserrat, ha dit que la seva entitat creu en aquesta marxa i anima a fer-la per "conèixer aquests espais desconeguts per molta gent".

La caminada curta tindrà un recorregut de10 kmi145 metresde desnivell positiu; la caminada llarga serà de19 kmi331 metresde desnivell positiu; i la pedalada BTT hi haurà dos circuits: un de35 kmi632 metresde desnivell positiu o bé un altre recorregut més suau de26 kmi 377 de desnivell positiu.

Els recorreguts es poden consultar a la web de l´Anella Verda www.anellaverdamanresa.cat

Inscripcions i preu

Les inscripcions anticipades es poden fer fins al dijous 20 d´octubre per internet a l'adreça: www.anellaverdamanresa.cat o bé presencialment a les oficines de Turisme de l´Ajuntament de Manresa. (Plaça Major, 10. De dilluns a dijous de10 a 14 h; divendres i dissabtes, de10 a 14 h i de17 a 19 h, i diumenges i festius, de10 a 14 h.).

El preu de la inscripció anticipada és de 6 euros per les persones no federades; 4 euros per als federats a la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya) o ala FCC(Federació Catalana de Ciclisme). En aquest cas, caldrà donar el número de llicència en el moment de la inscripció i presentar el carnet el dia dela Marxa. Tambéhi haurà un preu de 10 euros el Pack Familiar (1 adult + 1 menor fins a 16 anys).

El mateix dia de la prova, en cas que no s'hagin esgotat les previsions de 800 participants, es podran fer inscripcions a la taula de lliurament de dorsals de8 a10.00 h. hores amb un suplement de 3 euros.

La inscripció dóna dret a assegurança, si s´està federat, avituallaments i obsequi de record. A més, l´organització disposarà d´un servei d´ambulància en cas d´accident durant la prova.