L'oposició va sortir aquest dilluns al vespre satisfeta de la junta de portaveus extraordinària convocada per l'equip de govern per explicar als grups municipals el cas de l'examen presumptament manipulat en el procés de selecció de places per a la borsa de treball de l'Ajuntament.

La polèmica va saltar dimecres passat després que aquest diari publiqués que el juliol algú va manipular l'examen d'un candidat, que és el fill de la cap de secció de Recursos Humans del consistori. El Jutjat d'Instrucció 1 de Manresa ha requerit als Mossos d'Esquadra que investiguin els fets després que l'Ajuntament decidís no obrir un expedient intern sinó traslladar el cas al jutjat.

El regidor de la CUP Jordi Masdeu explicava aquest dilluns a Regió7-després de la trobada de l'oposició amb l'alcalde Valentí Junyent (CDC); la primera tinent d'alcalde, Mireia Estefanell (ERC); la portaveu del govern de coalició, Àuria Caus (CDC); el regidor de Recursos Humans i Transparència, Jaume Torras (ERC), i el secretari municipal, José Luis González Leal- que el govern municipal ha reconegut que "les coses no s'han fet prou bé".

Masdeu va explicar que el govern havia donat unes explicacions "molt tècniques" de per què no havia obert expedient intern sinó que havia optat per traslladar el cas als tribunals, unes explicacions que "de moment donem per satisfactòries, perquè, d'entrada, ens creiem el que ens han explicat".

Se senten informats

Segons Masdeu, la decisió de no obrir expedient intern sinó dur el cas al jutjat "sembla que tècnicament és correcta", una altra cosa és que "el govern accepta que la comunicació no s'ha fet de la millor manera".

Masdeu ha volgut deixar clar que la CUP no ha plantejat mai "que el govern tingui a veure amb els fets" i ha afegit que "estem satisfets perquè ens han respost preguntes i ara sí que se'ns ha informat degudament".

Felip González, del PSC, anava en la mateixa direcció i defensava un vot de confiança a un govern que "ha donat explicacions i ha reconegut que els temps informatius podien haver estat uns altres i que, en aquest sentit, ho haurien pogut fer millor"

González va recordar que el seu grup municipal ja havia donat el seu vistiplau a dur el tema a la justícia ordinària, "que esperem que faci les pertinents actuacions i determini les responsabilitats". El PSC dóna total credibilitat als informes tècnics que marquen com ha de ser el procediment.

Per part del grup municipal de Ciutadans, Miguel Cerezo va assegurar que el govern havia explicat de forma convincent tot el procés. "Estem convençuts de les explicacions que ha donat l'equip de govern de la feina que s'ha fet". Segons Cerezo, "els errors que ha comès el govern han quedat aclarits i hem quedat satisfets. Sobre els temps de comunicació a l'oposició, el govern ha reconegut l'error d'informar tard, però hi havia molta gent de vacances".

Cerezo va voler deixar clar que el seu grup municipal no ha dubtat mai de l'honestedat dels funcionaris municipals, "la nostra única crítica eren els temps informatius, i després que el govern hagi reconegut el seu error no tenim cap desig de fer més sang amb aquest tema".

Pel que fa al regidor de DM, Dídac Escolà, va afirmar que "aquest no és un tema polític sinó un presumpte cas de corrupció d'una persona en benefici propi. Quan l'Ajuntament ho ha sabut, ha pres la iniciativa".

Escolà considera que són els tècnics jurídics els que han de marcar els temps del que es pot comunicar i del que no, i que entra dintre de la confidencialitat "quines coses és poden comentar i quines no. No és a mi a qui pertoca donar més informació".