Ahir a la tarda va tenir lloc l´entrega dels premis de la categoria d´adults de la desena edició del concurs de fotografia Viatgers Manresans 2016, organitzat per l´Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa. El guanyador va ser Carlos Pulido per la imatge titulada "Pelegrí i camí de Sant Jaume". El segon premi se´l va emportar Josep Ramírez amb l´obra "Església de Vik" (Islàndia).

L´acte es va celebrar al Centre Cívic Selves i Carner i el lliurament dels premis va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Anna Crespo i el president de Foto Art Manresa, Josep Brunet.

Posteriorment, es va donar per inaugurada la mostra que aplega les fotografies de viatges d´una cinquantena de participants, des de paisatges islandesos fins a demostracions acrobàtiques de dofins. L´exposició es podrà visitar fins al 28 d´octubre, de dilluns a divendres de 16 a 21 hores.

Tot seguit, va tenir lloc una vesprada temàtica titulada "El Japó, un país de contrastos", xerrada que va aplegar una vintena de persones. Miquel Àngel Alfaro (viatger amateur) va descobrir curiositats del país del sol naixent on conviuen tradició i modernitat. Va fer un recorregut per conèixer el Japó de nord a sud. Des de la moderna i vibrant capital, Tòquio, als parcs, jardins, temples budistes i sintoistes, el mont sagrat Fuji, i les ciutats monumentals. No hi va faltar una aproximació al país més rural, festivals, castells i consells pràctics per viatjar-hi.

Dijous, premis i xerrada al Casal de les Escodines

Demà dijous, a les 18 h, al Casal de les Escodines, es farà l´acte de lliurament de premis del concurs de fotografia i la inauguració de l'exposició de les fotografia en la categoria infantil. La mostra es podrà visitar del 6 de setembre al 28 d´octubre, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Després, a les 21.30 h, tindrà lloc el reportatge audiovisual "Crònica d´un any de viatges: País Basc, Pirineus i Menorca", elaborat per Imma Ambrós, viatgera amateur.

El cicle que consta del concurs de fotografies, exposicions i vesprades temàtiques és organitzat per l´Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines i Centre Cívic Selves i Carner), Foto Art Manresa i compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Viatges Masanés, Viatges Martí, Villaplana Estudi Fotogràfic, Franquesa, Juanola Photomaton, Copèrnic, Abacus, Mont Sant Benet, Llibreria Parcir i Biblioteca El Casino.