L'Ajuntament envia als membres de la Taula d'Habitatge l'avanç del Pla Local d'Habitatge de Manresa

El document recull una anàlisi exhaustiva sobre la situació actual de l'habitatge a la ciutat

05.10.2016 | 16:27

L´Ajuntament de Manresa ha enviat als membres de la Taula de l´Habitatge el primer avanç del Pla Local d´Habitatge de Manresa 2017-2022. Aquest document ha estat elaborat per l´empresa GMG Plans i Projectes, SLP, a qui la Diputació de Barcelona ha encarregat la redacció, i recull la informació sobre la situació de l´habitatge a Manresa a partir del recull d´informació documental, treball de dades, entrevistes amb tècnics i agents vinculats al tema de l´habitatge de la ciutat, etc.

El document recull una anàlisi exhaustiva sobre la situació actual, tant des de la vessant de planejament, de gestió d´habitatge, de necessitats socials com d´iniciatives actualment en marxa. El document té un total de 113 planes i inclou 7 capítols: L´emmarcament urbà i territorial; Les persones; El parc d´habitatges; El Planejament urbanístic; Els recursos i les iniciatives existents; Diagnosi i Documentació gràfica.

La diagnosi apunta a alguns elements claus : L´efecte de la crisi sobre la ciutat -com moltes altres- i que suposa un impacte important que afecta a una població cada cop més vulnerable; un important parc d´habitatge lliure a preus accessibles que poden donar resposta a un segment de població que altrament també tindria problemes en l´habitatge; i l´important nombre d´habitatges desocupats al municipi, però en estat de degradació, que requereixen d´una inversió en rehabilitació.

El document també analitza altres factors importants que incideixen en la situació actual com ara els pisos buits en mans de grans tenidors repartits de forma homogènia en tota la ciutat i que suposa una oportunitat per obtenir pisos per ampliar l´oferta de lloguer; Unes previsions de planejament que donen resposta suficient per poder absorbir futures demandes; Un ventall d´iniciatives en marxa que cal potenciar (cessió i mediació per lloguer social, ajuts a l´habitatge, masoveria ...)... així com reptes provinents de les limitacions econòmiques municipals i la necessitat d´impulsar el recent servei transversal d´habitatge creat dins l´Ajuntament.

La Taula de l´Habitatge es reuneix dilluns que ve

Aquest document no és definitiu, ja que en la presentació que es farà en la propera reunió de la Taula d´Habitatge ?el dilluns, 10 d´octubre? es preveu d´un torn d´aclariments, preguntes i debat posterior, el que pot suposar modificacions i/o ampliacions del mateix.

La previsió, segons el calendari per l´elaboració del Pla d´habitatge que es va presentar a la Taula, és que un cop aprovat el document es passi a la fase de propostes i actuacions, que inclou un procés participatiu. La seva aprovació per part del Ple, previst inicialment a finals d´any, es preveu que es farà durant el primer trimestre de l´any vinent, atesa la complexitat del document i de tot el procés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema