La PAHC ocupa un pis per a l'home que viu des de fa dos anys en una barraca

La plataforma entra en una propietat de l'Agència d'Habitatge després que no s'entengués amb el govern

05.10.2016 | 08:14
Aquesta barraca ha estat la llar d´un home durant dos anys
Aquesta barraca ha estat la llar d´un home durant dos anys

La PAHC va ocupar aquest dimarts un pis buit de l'Agència Catalana de l'Habitatge, a Manresa, perquè hi vagi a viure un home que des de fa dos anys s'està en una barraca.

L'acció es va dur a terme al capvespre després que en dues reunions amb Serveis Socials primer, i la regidoria d'Habitatge després, de l'Ajuntament de Manresa, no s'arribés a cap acord per solucionar aquest cas concret. Segons la PAHC, l'oferta de l'Ajuntament era
que ahir a la nit tornés a la barraca i que avui se li gestionaria un alberg temporalment.

Una barraca enmig d'uns horts feta de plafons de fusta, cartrons, canyes i teles que ho cobreixen tot és la llar des de fa dos anys d'un home de 62 anys que no vol revelar la seva identitat perquè no té papers en regla. Es va quedar sense feina i si no té contracte no li renoven els papers.
D'origen magribí, està separat i té dues filles que també viuen a Manresa però que asseguren que no el poden acollir perquè "prou feines tenim per sobreviure", explica una d'elles. Igual que un germà, que l'ajuda amb el menjar.

Aquest dimarts la PAHC va dur a terme diverses accions per reclamar un habitatge digne per a ell. Al matí hi va haver una reunió entre Serveis Socials, dos membres de la plataforma, l'home en qüestió i la seva filla, Chaimae. Es va celebrar al centre cívic Joan Amades, on es van concentrar una vintena de membres de la plataforma per donar-los suport. La reunió es va acabar sense que s'arribés a cap solució.

Segons la PAHC, l'Ajuntament s'excusa que no pot fer res perquè està en situació irregular. Les pressions de la PAHC es van redoblar, i a la tarda es va celebrar una reunió amb el regidor d'Habitatge, Joan Calmet, per abordar el tema, que tampoc no va satisfer la PAHC.

Per a la plataforma aquest cas és una mostra de la "perversitat" del sistema. L'home no pot accedir a cap mena d'ajut perquè no té papers. Per tenir-ne hauria de tenir un contracte de treball, però té un braç amputat i difícilment aconseguirà feina.

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament, Àngels Santolària, va assegurar sobre aquest tema que Serveis Socials segueix el cas des de fa temps, que rep aliments, que té una xarxa familiar que visita cada dia i que se li ha ofert passar la nit, sobretot a l'hivern, en algun altre lloc. L'home, però, no vol abandonar la barraca per por que si hi ha de tornar ja no hi sigui, segons la PAHC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema