La PAHC va ocupar aquest dimarts un pis buit de l'Agència Catalana de l'Habitatge, a Manresa, perquè hi vagi a viure un home que des de fa dos anys s'està en una barraca.

L'acció es va dur a terme al capvespre després que en dues reunions amb Serveis Socials primer, i la regidoria d'Habitatge després, de l'Ajuntament de Manresa, no s'arribés a cap acord per solucionar aquest cas concret. Segons la PAHC, l'oferta de l'Ajuntament era

que ahir a la nit tornés a la barraca i que avui se li gestionaria un alberg temporalment.

Una barraca enmig d'uns horts feta de plafons de fusta, cartrons, canyes i teles que ho cobreixen tot és la llar des de fa dos anys d'un home de 62 anys que no vol revelar la seva identitat perquè no té papers en regla. Es va quedar sense feina i si no té contracte no li renoven els papers.

D'origen magribí, està separat i té dues filles que també viuen a Manresa però que asseguren que no el poden acollir perquè "prou feines tenim per sobreviure", explica una d'elles. Igual que un germà, que l'ajuda amb el menjar.

Aquest dimarts la PAHC va dur a terme diverses accions per reclamar un habitatge digne per a ell. Al matí hi va haver una reunió entre Serveis Socials, dos membres de la plataforma, l'home en qüestió i la seva filla, Chaimae. Es va celebrar al centre cívic Joan Amades, on es van concentrar una vintena de membres de la plataforma per donar-los suport. La reunió es va acabar sense que s'arribés a cap solució.

Segons la PAHC, l'Ajuntament s'excusa que no pot fer res perquè està en situació irregular. Les pressions de la PAHC es van redoblar, i a la tarda es va celebrar una reunió amb el regidor d'Habitatge, Joan Calmet, per abordar el tema, que tampoc no va satisfer la PAHC.

Per a la plataforma aquest cas és una mostra de la "perversitat" del sistema. L'home no pot accedir a cap mena d'ajut perquè no té papers. Per tenir-ne hauria de tenir un contracte de treball, però té un braç amputat i difícilment aconseguirà feina.

La regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament, Àngels Santolària, va assegurar sobre aquest tema que Serveis Socials segueix el cas des de fa temps, que rep aliments, que té una xarxa familiar que visita cada dia i que se li ha ofert passar la nit, sobretot a l'hivern, en algun altre lloc. L'home, però, no vol abandonar la barraca per por que si hi ha de tornar ja no hi sigui, segons la PAHC.