La prova cal·ligràfica confirma que l'examen d'accés a l'Ajuntament va ser canviat

El tribunal del procés de selecció es reunirà per determinar l'exclusió de l'aspirant

06.10.2016 | 07:26
Àuria Caus, portaveu govern municipal i Jaume Torras, regidor de Transparència i Recursos Humans.
Àuria Caus, portaveu govern municipal i Jaume Torras, regidor de Transparència i Recursos Humans.

La prova cal·ligràfica encarregada per l'Ajuntament de Manresa ha corroborat que l'examen d'un aspirant a accedir a la borsa de treball municipal va ser falsificat. Com va avançar Regió7, el consistori va tenir coneixement que en una prova realitzades el passat mes de juliol, un dels examens custodiats a les dependències de Recursos Humans, situades a l´edifici de la Florinda, podia haver estat substituït un cop entregat pel seu autor.

Ningú no dubtava que l'examen que constava a l'expedient del procés de selecció i l'examen original fotografiat per una membre del tribunal no tenien la mateixa lletra. Tot i així, l'Ajuntament de Manresa necessitava la prova de rigor que confirmés que un i altre havien estat escrits per persones diferents i que, per tant, el que figurava a l'expedient no havia estat redactat pel candidat en qüestió.

L'anàlisi va arribar aquest dimecres, dos mesos després que fos demanada pel tribunal avaluador, i el resultat va confirmar de ple la falsificació. El tècnic no només ha analitzat els dos exàmens esmentats, sinó que els ha contrastat amb una prova anterior del mateix candidat, d'un altre procés de selecció on havia participat. Ara, un cop confirmades les seves sospites, l'Ajuntament iniciarà el procés d'expulsió de l'aspirant en qüestió, B. T. P., que és el fill de la cap de secció de Recursos Humans del consistori.

Segons va informar l'Ajuntament, l'anàlisi grafològica conclou que l'autor de l'examen trobat per corregir no és el mateix que el de l'examen que el candidat en qüestió va entregar personalment a la funcionària del tribunal encarregada de recollir els exercicis. La treballadora va decidir fotografiar aquell examen en constatar que les respostes presentaven un nivell deficient, un fet que contrastava amb l'alta nota que l'aspirant havia tret en el primer examen del procés, de tipus test.

La seva sorpresa va ser majúscula quan, l'endemà, va descobrir que l'examen que ella havia recollit i fotografiat el dia anterior havia desaparegut i que havia estat substituït per un altre examen, atribuït al mateix candidat, amb respostes diferents i amb una cal·ligrafia diferent. La substitució s'havia fet forçosament durant les 24 hores prèvies, quan l'examen original estava custodiat a les oficines de Recursos Humans de l'Ajuntament.

Ara, un cop rebut el resultat, l'Ajuntament va informar aquest dimecres que els membres del tribunal es reuniran per excloure l'aspirant del procés de selecció, que era per constituir una borsa de treball de tècnics de grau mitjà d'ocupació. La persona afectada, però, encara tindrà deu dies per fer al·legacions i, després, el tribunal les haurà de resoldre abans de donar per tancat l'expedient de forma definitiva.

L'anàlisi grafològica s'ha fet exclusivament per a ús intern de l'Ajuntament, per resoldre el procés de selecció. No s'utilitzarà, per tant, com a prova judicial per determinar l'autoria de l'examen falsificat. La investigació en aquest sentit és a càrrec dels Mossos d'Esquadra, per ordre del Jutjat d'Instrucció 1 de Manresa, que està instruint el cas després de rebre la denúncia de l'Ajuntament. La investigació se centra a determinar l'autoria de la falsificació.
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema