Josep Rueda, president de l'associació de veïns del barri manresà de la Font dels Capellans, va denunciar aquest dimecres en roda de premsa

la "inseguretat" que genera que la disposició de les parades del mercat dels dimarts faci impossible l'accés als serveis d'emergència en cas de necessitat a l'entorn del carrer de Fra Jacint Coma i Galí.

"Aquesta situació ens preocupa molt, no poden passar ni ambulàncies ni bombers. Si un dia passa alguna cosa no es podrà dir que no s'ha avisat", va dir el president veïnal, que va assegurar que aquest fet havia estat comunicat a Protecció Civil i a l'Ajuntament sense resultat, fins ara.

Rueda va voler deixar molt clar que el barri en cap cas està contra el mercat, però considera necessari "que tingui les condicions de seguretat necessàries tant per als paradistes com per als veïns". Va assegurar que la situació és evident i que només cal donar un cop d'ulls als tendals que gairebé es toquen de banda a banda del carrer, a les parades posades a tocar una de l'altra i a les furgonetes dels paradistes aparcades sobre la vorera per entendre que cal fer alguna cosa.

A banda de la situació del mercat, l'entitat veïnal va lamentar els problemes de manteniment a la via pública, que afecten voreres, vials, zones verdes i enjardinades. Segons Rueda, els sots i desnivells fan que les caigudes siguin habituals "i ja estem farts de braços trencats i blaus a la cara". El líder veïnal va explicar que és una realitat que la mitjana d'edat dels veïns és molt elevada, "el barri s'ha fet gran i li calen unes condicions a la via pública que no té". Assegura que no es tracta de situacions concretes, sinó d'una mancança general de manteniment que fa que "tot el barri estigui deixat". Així que els veïns ho comuniquen a l'entitat i "a l'associació de veïns ens toca alçar la veu".