Més de 1.500 nens i nenes de primer i segon de primària de les 21 escoles que hi ha a Manresa participaran al programa municipal Natació a l'Escola que impulsa l'Ajuntament. És la primera vegada que hi són tots els col·legis de la ciutat.

El projecte és una activitat d'iniciació a la natació que inclou el transport i els monitors que es fan càrrec de les classes. Consta de 10 sessions, i els alumnes es distribueixen en diferents nivells en funció de les seves necessitats d'aprenentatge, va explicar ahir el regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jordi Serracanta, que amb el cap de l'àrea esportiva del CN Minorisa, Rafa Herrador, van presentar el programa.

Serracanta va assegurar que per a la regidoria d'Esports la iniciació a la natació és una "activitat prioritària" perquè és una competència bàsica a la qual ha de tenir accés tota la població i perquè "és una activitat molt completa que aporta beneficis físics de la majoria d'esports". Es treballen principis bàsics com la flotació, la respiració, la immersió, la propulsió, iniciació als jocs aquàtics i l'adquisició d'hàbits higiènics i de salut.

Per la seva banda Herrador va afirmar que per al club també és important aquesta activitat perquè és una bona oportunitat per detectar possibles esportistes. Als qui mostrin bones condicions se'ls oferirà fer sessions complementàries i incoporar-se a alguna de les quatre disciplines en què treballa el club: natació, triatló, waterpolo o natació sincronitzada.

El programa es desenvolupa a les instal·lacions de les Piscines Municipals i a l'Ateneu de les Bases, en funció de la proximitat de les escoles a un lloc o l'altre. El pressupost d'aquest projecte és de 55.000 euros.