Actuació per millorar el camí de Rajadell per a vianants i bicicletes

Els treballs tindran una durada de dos mesos iun pressupost de 50.000 euros

10.10.2016 | 09:23
Visita d´obres amb representants de l´Ajuntament i de Meandre

L´Ajuntament de Manresa està fent obres de millora de l´itinerari de vianants i bicicletes al Camí de Rajadell. Es tracta d´un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2016, que va ser presentat per l´entitat Meandre. Les obres, que tenen una durada prevista de dos mesos, es duran a terme en dues etapes. La primera no té afectacions per al trànsit. La segona, que afecta el tram des de l´enllaç ambla C-25 cap a Rajadell, comportarà talls en el tram rural del camí.

El Camí de Rajadell es diferencia en diferents trams. El primer, entre la ciutat i l´enllaç amb l´eix transversal,  suporta un intens trànsit de cotxes i camions entre la ciutat i la C-25. El segon tram de camí, el que es desenvolupa de l´enllaç de la C-25 cap a l´oest, es troba situat en sòl no urbanitzable i suporta un trànsit rodat propi de l´entorn agrari.

Dos criteris d´actuació diferenciats

Segons l'Ajuntament, les actuacions previstes seran diferenciades i responen a les dues tipologies funcionals que actualment es produeixen al camí. Una es farà al tram entre l´enllaç amb la C-25 i el camí que es dirigeix cap a l´àrea esportiva del Congost; en aquest tram es crearà un espai de pas per als vianants i les bicicletes independent de la traça del camí.

El segon criteri d´actuació es planteja al tram clarament rural del camí; en aquest tram el criteri consisteix en situar diferents elements ?discontinus? de pavimentació i mobiliari que li treguin el caràcter de carretera que actualment té. En aquest sentit, a les cruïlles del camí s´hi creen unes zones diferenciades, pensades com a punts d´estada, que consisteixen en l´execució d´un paviment diferenciat, la ubicació d´un banc i d´un arbre, i la retolació del paviment amb textos que recorden el caràcter d´espai compartit del camí entre vianants i vehicles.

Al primer tram del camí, és previst d´executar un camí lateral pavimentat amb tot-u compactat. Les actuacions de pavimentació al segon tram de camí consisteixen en la creació d´unes catifes amb paviment de formigó (llis i tractat a l´àcid) eliminant una porció de l´aglomerat asfàltic existent.

El projecte preveu construir un petit muret de pedra seca al punt d´actuació situat a la cruïlla amb el pont sobre la C-25.Així mateix, es preveu executar una cuneta de terra al llarg del camí entre l´enllaç amb la C-25 i la cruïlla amb el camí cap al Congost. En aquest tram també es preveu instal·lar dos tubs de drenatge que donen continuïtat a la cuneta.

El projecte es completa amb la col·locació dels elements següents: bancs formats per taulons de fusta, pilones-tauló per a barrar el pas dels vehicles i senyals d´orientació geogràfica de la xarxa de camins.

El pressupost del projecte és de 49.700 euros, dels quals 25.000 provenen dels pressupostos participatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Cara a cara de sor Lucia Caram i Natza Farré sobre el feminisme

La monja i la periodista conversaran dimarts vinent a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de...

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els treballadors municipals de Manresa amenacen de dur les seves protestes al carrer

Els funcionaris assisteixen al ple municipal com a mesura de pressió per demanar millores

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

La UVic-UCC crea una app per diagnosticar i tractar intoxicacions per bolets

L'eina està pensada per als professionals de la salut, sobretot d'urgències i atenció primària

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Estudiants d´ESO experimenten l´espiritualitat del camí ignasià

Un grup d'alumnes de l'escola FEDAC va fer el darrer tram del camí ignasià entre Castellgalí i...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema