El Camí Vell de Rajadell, en el tram que va des de la zona esportiva del Congost fins a l'enllaç amb l'eix Transversal, tindrà un espai per a vianants i ciclistes. Aquesta setmana han començat les obres per millorar aquest itinerari i també el que va cap a l'oest, cap a l'Anella Verda. És un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius corresponents al 2015, i que va presentar l'entitat Meandre.

Els treballs, que es van presentar ahir, tindran una durada de dos mesos. Hi haurà dues etapes. Per una banda l'esmentada part de la carretera que va del Congost a l'eix Transversal, i per l'altra la que continua cap a l'oest, en direcció a Rajadell.

La primera és actualment una zona molt transitada on segons el pla parcial hi han d'anar avingudes i passeigs. En aquest tram es crearà un espai per als vianants i les bicicletes independent de la traça del camí. Serà un camí pavimentat lateral compactat.

Al sector que va de l'eix Transversal cap a l'oest, cap a Rajadell, hi ha trànsit més propi de l'entorn agrari de la zona. En aquest sector l'actuació prevista consisteix a situar elements de pavimentació i mobiliari que li treguin el caràcter de carretera que té actualment. S'eliminarà l'asfalt que hi ha ara i se substituirà per catifes de paviment de formigó.

A les cruïlles del camí es crearan zones diferenciades pensades com a punts d'estada. Tindran un paviment diferenciat, a més a més de mobiliari com bancs formats per taulons de fusta, i hi haurà rètols que recordaran el caràcter d'espai compartit del camí entre vianants i vehicles. El projecte es completa amb pilones-tauló per barrar el pas de vehicles i senyals d'orientació geogràfica de la xarxa de camins de tot l'entorn.

El projecte preveu construir, també, un petit mur de pedra seca a la cruïlla amb el pont sobre la C-25, a l'eix, i una cuneta de terra al camí entre l'enllaç amb la C-25 i la cruïlla amb el camí del Congost. En aquest tram es preveu instal·lar dos tubs de drenatge per donar continuïtat a la cuneta.

El pressupost és de 49.700 euros, dels quals 25.000 provenen dels pressupostos participatius.