Tal com va avançar el diari Regió7 en l'edició del 6 de setembre passat, aquest dissabte 15 d´octubre tindrà lloc a Manresa, i per primer cop, «Aixequem les persianes!», una jornada de portes obertes dels locals del Centre Històric, actualment tancats per falta d´activitat.

Es tracta d´una trobada, que també es farà a d´altres municipis de Catalunya, que té per objectiu que els propietaris mostrin els seus establiments i que les persones interessades puguin conèixer les característiques d´uns locals que podrien albergar els seus futurs negocis, activitats, etc.

La campanya «Aixequem les persianes!» pretén donar visibilitat als locals disponibles al barri, amb l´objectiu d´evitar el trencament de la façana comercial. Així dissabte a Manresa, propietaris i eventuals futurs llogaters visitaran una quinzena de locals del Centre Històric al voltant de la plaça Major, concretament per Sant Miquel, Sobrerroca i entorns. No cal fer inscripció i l´activitat tindrà una durada aproximada de dues hores.

Se sortirà a les 11 del matí des de la plaça que hi ha al carrer Sant Miquel amb el carrer de Sant Pere (antic Aroma), i s´organitzarà un grup (o més, si convingués) per fer conjuntament la visita a cadascun dels locals.

Campanya arreu de Catalunya

Aquesta trobada es fa en el marc de la promoció de nuclis històrics de la Generalitat de Catalunya, que amb el lema «Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir», va engegar una campanya conjunta de dinamització comercial, com un projecte per atendre una necessitat comuna com és la de dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat.

Gràcies al treball, conjunt i en xarxa, de tots els barris adherits, els efectes d'aquesta campanya són multiplicadors, cada vegada hi participen més barris i la campanya és cada vegada més propera als ciutadans.

La campanya compta amb el suport de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris (Generalitat de Catalunya), les diputacions provincials, de PIMEC i de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC).