El proper dissabte, 15 d´octubre, el mateix dia que farà 76 anys que el president Lluís Companys va ser afusellat, es portaran a terme a Manresa dos actes en memòria seva.

A les 7 de la tarda, a la Llibreria Parcir (C. Àngel Guimerà, 74), es presentarà el llibre de Montserrat Coberó «Lluís Companys. Una vida pels catalans. Una mort per Catalunya» (Pagès Editors). L´acte comptarà amb les intervencions de l´autora, de la directora de Pagès Editors, Eulàlia Pagès, i de Joaquim Aloy, president de l'Associació Memòria i Història de Manresa. També s'hi projectarà l'audiovisual «Lluís Companys, l'home rere el mite». L´acte és organitzat conjuntament per l'Associació Memòria i Història de Manresa, la Llibreria Parcir i Pagès Editors.

A continuació, a les 8 del vespre, a la plaça de Lluís Companys (confluència carrers Àngel Guimerà i Barcelona) se celebrarà el tradicional homenatge al presIdent, que cada any organitza la Fundació Independència i Progrés, amb la col·laboració de l´Ajuntament de Manresa. Hi parlarà Josep Cruanyes, de la Comissió de la Dignitat, i hi actuaran Sílvia Sanfeliu (lectura de poemes) i el cor musical En clau de Bages.

L´acte finalitzarà amb una ofrena floral per part de les entitats, organitzacions i particulars.