El Sindical SiPcte-Correos ha denunciat la forta acumulació de trameses sense repartir que hi en aquests moments a les instal·lacions de Correus de Manresa.

Segons el sindicat, «ara mateix falten 9 carters entre baixes i vacances». Aquesta situació lluny de solucionar-se els propers dies s'agreujarà perquè a partir de dimecres 12 d'octubre hi faltaran en total 12 ja que tres treballadors més comencen les vacances.

L'explicació que dóna el sindicat a aquesta situació és que Correus «no contracta personal, provoca una sobrecàrrega de treball i els carters acaben petant i agafant la baixa».

El Sindical SiPcte-Correos, que és el primer sindicat de Barcelona capital i el segon en la província de Barcelona, assegura que «ha denunciat a Inspecció de Treball les retallades de personal i la sobrecàrrega de treball i aquesta inspecció ha fet requeriments que Correus ha ignorat».

Aquest episodi es produeix després que el mes de març representants sindicals de la CGT de l'oficina de Correus a Manresa denunciessin que hi havia més de cent vint paquets acumulats sense repartir a causa de les baixes de llarga durada que no es cobreixen.

Segons el sindicat, de les quatre persones que s'encarregaven de repartir la paqueteria només en treballaven dues i això provocava una acumulació que primer afectava les trameses de més volum però que s'anava estenent als paquets més petits. Van assegurar que empitjoraria si no s'hi posava remei.