Càritas Manresa podrà utilitzar els coberts que hi ha als terrenys del Colomer, finca de titularitat municipal al sector de la carretera de Santpedor, i també l'habitatge que hi ha. Actualment l'entitat hi porta a terme el seu projecte "Activa't per viure de l'hort".

Càritas i l'Ajuntament de Manresa han signat un conveni per ampliar l'ús dels terrenys d'aquesta finca a favor de l'entitat. L'acord el van signar l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president de Càritas, Jaume Espinal. També hi va ser present la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària.

Amb el conveni s'amplia el que ja es va signar el maig del 2014 mitjançant el qual se cedien els terrenys del sector del Colomer perquè Càritas portés a terme el projecte dels horts. Amb el nou acord, a partir d'ara podrà utilitzar els coberts existents al terreny, així com l'habitatge de la finca, que ha de servir per emmagatzemar els productes de l'hort i com a aula de formació dels usuaris del projecte "Activa't per viure de l'hort".

Càritas va posar en marxa aquesta iniciativa fa més de dos anys amb l'objectiu que els usuaris de l'entitat s'encarreguin de plantar, recollir i vendre els productes del camp. El Colomer és al capdamunt de l'avinguda dels Dolors, i fa unes cinc hectàrees.

L'any passat Càritas va fer seguiment a 742 persones en risc d'exclusió social, a qui dóna suport amb els seus projectes com l'hort de la finca municipal.