La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) ha fet una valoració molt crítica de l'avanç del Pla Local d'Habitatge i ha assegurat en un comunicat que "ens mostra el cinisme de l'equip de govern en la defensa del dret a l'habitatge dels manresans".

El document -encara provisional- recull una anàlisi exhaustiva sobre la situació actual de l'habitatge a la ciutat, tant des del vessant de planejament, de gestió d'habitatge, de necessitats socials, com de les iniciatives en marxa.

La PAHC es demana si amb les previsions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal "ens volen prendre el pèl", perquè si no es preveu més habitatge dotacional "els més de 300 habitatges imprescindibles per als que no tenen ingressos" difícilment sortiran de les quotes d'habitatge de protecció oficial de les promocions privades, oimés quan "el Pla Local d'Habitatge reconeix que la població no pot accedir al preu de l'habitatge de protecció oficial".

Lamenta que en comptes de preveure més habitatge dotacional públic es vulgui enderrocar 58 habitatges públics del barri de la Guia.

La PAHC considera que "es tracta d'un document fet des dels despatxos a còpia de dades que no aborden la realitat de la veritable exclusió social", ja que no s'ha fet treball de camp per saber quantes persones viuen en infrahabitatges o en pisos ocupats i quantes d'aquestes persones es troben sense llar i sense papers. Tampoc es concreten les situacions més importants i més precàries: quantes famílies no poden pagar el lloguer, quantes famílies sense ingressos es troben sense llar, i quants pisos assequibles d'inserció per a joves calen a Manresa, entre d'altres.