El Museu de Geologia Valentí Masachs de la Politècnica de Manresa ha obtingut el primer premi del concurs internacional Ciència en Acció que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Algesires, per la seva tasca divulgativa. A la mateixa convocatòria, el projecte per fer més atractiu l'ensenyament de les matemàtiques de la professora de la Politècnica de Manresa Montserrat Alsina, va obtenir una menció d'honor en l'apartat de Laboratori de Matemàtiques.

Pel que fa al museu, va guanyar el primer premi en la modalitat de Ciència, Tecnologia i Valors, per la seva tasca divulgativa. "El que nosaltres intentem és que amb les activitats del museu la gent apreciï els minerals però també siguin conscients dels problemes que poden ocasionar si no s'exploten d'una forma correcta", explica la directora del Valentí Masachs, Pura Alfonso. Juntament amb la becària de l'equipament, Nor Sidki, van defensar el projecte a Algesires, en el qual també ha col·laborat el fins ara director del museu, Joaquim Sanz. El Valentí Masachs va incorporar fa temps una sala de reflexió en la qual s'exposen temes com "La terra s'esgota", "Radioactivitat, pros i contres" i "Minerals i persones".

Al concurs internacional Ciència en Acció hi van prendre part instituts i universitats de 10 països d'arreu del món. Ha complert la seva 17a edició i és organitzat per institucions científiques.