Una llarga filera de persones, la majoria joves carregats amb carpetes i motxilles, esperaven ahir pacientment a l'estació de Manresa pujar a l'autobús que els havia de portar fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). No patien perquè sabien que, ahir sí, tots tindrien un seient a l'autobús i no haurien de viatjar drets, ni es quedarien palplantats esperant a l'andana. I sí, tal com havia assegurat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ahir a 2/4 de 8 del matí dos autobusos van sortir de Manresa en direcció a Bellaterra.

L'ampliació del servei es produeix després de la denúncia publicada per aquest diari dimecres que recollia protestes d'usuaris que havien d'anar drets, asseguts a terra o que, en alguna ocasió, no havien pogut ni pujar-hi perquè anava totalment ple.

Ahir, la situació va ser diametralment oposada a la dels darrers dies i si algun matí, tal com havien denunciat a aquest diari, els joves universitaris havien viatjat com sardines, ahir van anar força amples. Va sortir un autobús de 70 places, al qual van pujar 52 persones, i el de reforç, de 59 places, al qual anaven 22 persones més. Per tant, es van activar dos vehicles que en total tenen capacitat per 129 persones, per transportar 74 persones.

Segons van indicar ahir treballadors de Castellà, la previsió és que aquest autobús de reforç sigui cada matí a l'estació, tot i que probablement els dies que no se superi la xifra de 70 passatgers no s'activi.

Fonts del departament van informar la setmana passada que a banda d'aquest vehicle de reforç a primera hora del matí, també s'està valorant reforçar la tornada, ja que hi ha constància que un viatger va anar dret a l'expedició de tornada de 2/4 de 3 de la tarda. De totes maneres, la Generalitat va aclarir que fins que no acabin totes les matriculacions no es pot saber com queda distribuïda exactament la demanda, i el que s'està fent ara és "reajustar" el servei d'un curs encara incipient. El departament de Territori i Sostenibilitat recorda que "la normativa preveu que la gent pugui anar dreta a l'autobús, tot i que no és desitjable".

La informació publicada per Regió7 dimecres recollia declaracions d'estudiants que relataven que en viatges d'anada hi havia usuaris que s'havien de desplaçar com sardines, drets o asseguts a terra, i així i tot n'hi havia que s'havien quedat sense poder pujar-hi.