Veïns del poble Alba de Tormes s'han mobilitzat per boicotejar el pregó que la religiosa de Manresa Sor Lucía ha de pronunciar aquest dissabte a aquesta població salmantina. Sor Lucía ha estat convidada pel govern de l'Ajuntament, format pel PSOE, per parlar de Santa Teresa. El convent de les Mares Carmelitas de l'Anunciació d'Alba de Tormes hi ha el sepulcre de Santa Teresa de Jesús.

Des que es va anunciar que el pregó sobre Santa Teresa el pronunciaria Sor Lucía, es va iniciar una campanya en contra seu per part de la dreta més radical, ha afirmat la religiosa de Manresa a Regió7. La matinada de dimecres van aparèixer pancartes a diferents punts de la població en les quals es podia llegir : "Sor separatista no bienvenida". A més a més diversos col·lectius, com el Centre Social y Nacional Salamanca, han fet una crida a les xarxes socials demanant als veïns que rebin la religiosa amb una sonora xiulada tan bon punt surti al balcó de l´ajuntament.

Alba de Tormes és una població de la província de Salamanca, a Castella i Lleó, de poc més de cinc mil habitants. El 1582 hi va morir Santa Teresa de Jesús, i les seves restes reposen a l'esmentat convent de les Mares Carmelites de l'Anunciació. Aquests dies celebren les festes de Santa Teresa, patrona del poble. Durant una setmana la tradició marca que Santa Teresa es converteixi en l'alcaldesa d'Alba de Tormes.