REFORMA DE L'IBI A MANRESA

Proposada i refusada en hores una Manresa de 95.000 habitants amb Sant Joan i Sant Fruitós

El regidor d'Hisenda ha rebutjat la proposta llançada aquest matí per la Plataforma per a la Rebaixa de l'IBI

14.10.2016 | 08:38

L´Ajuntament de Manresa preveu recaptar l´any 2017 pels voltants d´1% més en concepte d´impostos i taxes als veïns de la capital del Bages. Traduït en xifres, això suposaria aproximadament uns 700.000 euros més que els recollits durant aquest 2016; d´aquests, prop de 250.000 correspondrien a l'Impost d'Activitat Econòmica (IAE) mentre que 180.000 més pertanyen a la regularització dels guals d´aparcament a la ciutat.

El regidor d´Hisenda manresà Josep Maria Sala ha tancat la porta a una rebaixa del 5% de l´Impost de Béns Immobles (IBI), que reclama la Plataforma d'Entitats per la Rebaixa de l'IBI. Sala ha anunciat que les xifres de les previsions amb les què treballa el consistori són molt similars a les d´enguany i que dels 60.624 rebuts emesos en concepte d´aquest impost, 52.701 registraran variacions de menys d´un euro, mentre que 6.439 tindran baixades i 1.484 veuran com augmenta l´import del seu rebut.

Sala també s´ha referit a la proposta de creació d´una unitat administrativa única que englobi els termes de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Sant Joan de Vilatorrada que han presentat aquest dijous al matí representants de les entitats que reclamen una baixada de l´IBI. A preguntes dels periodistes, Sala ha dit que la plataforma no li ha presentat directament la proposta i ha etzibat als seus responsables que ´demanar és gratis´.

Tot i valorar positivament que alguns aspectes de col·laboració mútua entre els municipis que conformarien la teòrica àrea administrativa tindrien efectes positius, Sala ha diferenciat la teoria de la pràctica i ha advertit que determinades situacions poden acabar repercutint en conflictes importants

Canvis en el rebut de les escombraries

Una de les partides que es mourà és la que fa referència a la taxa de recollida d'escombraries. Així, els veïns dels carrers considerats de primera categoria passaran de pagar els 107,50 euros actuals a haver-ne d´abonar 111,50. Aquest canvi serà el que afectarà a un major nombre d´usuaris ja que, en l´actualitat 32.116 immobles (el 88% del parc total manresà) corresponen a aquesta categoria.

Al seu torn, els carrers de les zones englobades com a la segona categoria experimentaran un augment dels 85,80 euros actuals a haver-ne de pagar 100,30. Aquesta reforma afectarà els propietaris dels 4.358 immobles inclosos en aquestes zones, el 12% del parc total.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Surt al mercat l´aparell patentat per Althaia i la UPC per tractar la incontinència urinària

Una empresa basca va comprar la patent i comercialitzarà l'enginy inventat a Manresa, únic al món...

L´aplicació del bus de Manresa supera les 1.300 descàrregues

L'app de franc per a mòbil i tauleta amb la informació del servei és pot baixar des de divendres...

Althaia donarà 200 altes a supervivents de càncer, que seran atesos a primària

L'objectiu final és normalitzar l'atenció de la persona que ha superat un càncer i integrar-la en...

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

364.000 euros milloraran la connexió a peu del pont de Sant Francesc a la Renfe

La Diputació pagarà l'obra, que adequarà un pas per a vianants del viaducte a l'accés a l'estació

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema