L´Ajuntament de Manresa preveu recaptar l´any 2017 pels voltants d´1% més en concepte d´impostos i taxes als veïns de la capital del Bages. Traduït en xifres, això suposaria aproximadament uns 700.000 euros més que els recollits durant aquest 2016; d´aquests, prop de 250.000 correspondrien a l'Impost d'Activitat Econòmica (IAE) mentre que 180.000 més pertanyen a la regularització dels guals d´aparcament a la ciutat.

El regidor d´Hisenda manresà Josep Maria Sala ha tancat la porta a una rebaixa del 5% de l´Impost de Béns Immobles (IBI), que reclama la Plataforma d'Entitats per la Rebaixa de l'IBI. Sala ha anunciat que les xifres de les previsions amb les què treballa el consistori són molt similars a les d´enguany i que dels 60.624 rebuts emesos en concepte d´aquest impost, 52.701 registraran variacions de menys d´un euro, mentre que 6.439 tindran baixades i 1.484 veuran com augmenta l´import del seu rebut.

Sala també s´ha referit a la proposta de creació d´una unitat administrativa única que englobi els termes de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Sant Joan de Vilatorrada que han presentat aquest dijous al matí representants de les entitats que reclamen una baixada de l´IBI. A preguntes dels periodistes, Sala ha dit que la plataforma no li ha presentat directament la proposta i ha etzibat als seus responsables que ´demanar és gratis´.

Tot i valorar positivament que alguns aspectes de col·laboració mútua entre els municipis que conformarien la teòrica àrea administrativa tindrien efectes positius, Sala ha diferenciat la teoria de la pràctica i ha advertit que determinades situacions poden acabar repercutint en conflictes importants

Canvis en el rebut de les escombraries

Una de les partides que es mourà és la que fa referència a la taxa de recollida d'escombraries. Així, els veïns dels carrers considerats de primera categoria passaran de pagar els 107,50 euros actuals a haver-ne d´abonar 111,50. Aquest canvi serà el que afectarà a un major nombre d´usuaris ja que, en l´actualitat 32.116 immobles (el 88% del parc total manresà) corresponen a aquesta categoria.

Al seu torn, els carrers de les zones englobades com a la segona categoria experimentaran un augment dels 85,80 euros actuals a haver-ne de pagar 100,30. Aquesta reforma afectarà els propietaris dels 4.358 immobles inclosos en aquestes zones, el 12% del parc total.