Del resultat de la reunió que tindrà lloc aquest matí al Tribunal Laboral de Catalunya dependrà que dilluns comenci o no una vaga indefinida dels 14 treballadors de la línia d'autobús de Manresa a Barcelona.

Els xofers van assegurar aquest dimecres a aquest diari que si el canvi de concessionària de l'actual UTE formada per Autocars Julià, Alsina Graells i Transports Castellà a l'empresa Hispano Igualadina, del grup Monbus, suposa el seu acomiadament presentaran una demanda col·lectiva, amb el suport del sindicat CCOO.

Els treballadors van exigir a la Generalitat, titular de la línia de transport, que es posicioni en contra de la pretensió de Monbus de no subrogar els seus contractes a la nova concessió.

Carles Manzanares, responsable territorial de serveis a la ciutadania de CCOO, assegura que l'acomiadament dels xofers suposaria una vulneració del conveni col·lectiu del sector i de l'Estatut dels Treballadors.

Consultada per aquest diari la nova concessionària s'ha limitat a declarar que hi ha negociacions obertes. Pel que fa a la Generalitat, el departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat que aquest mes d'octubre s'ha signat l'adjudicació del contracte a la Hispano Igualadina, del grup Monbus, i això obre un termini de tres mesos, prorrogable a tres més, per a la posada en marxa de la nova concessió i per fer efectiu el canvi.

Serveis mínims

Pel que fa a l'establiment de serveis mínims i el conflicte obert amb els treballadors que presten el servei i que podrien ser acomiadats, Territori ha derivat la competència sobre aquest tema al departament de Treball.

Els xofers, però, asseguren que han rebut comunicació de la nova concessionària que el canvi es produirà l'1 de novembre i que seran acomiadats. Davant una situació en la qual ni la nova concessionària ni l'actual estaria en disposició de mantenir el seu lloc de treball s'han decidit a convocar una vaga indefinida a partir de dilluns. Carlos Pellejero, coordinador del Sector Carretera de CCOO, ha lamentat la passivitat de la Generalitat i ha advertit que si els xofers inicien una vaga és perquè no se'ls ha donat cap més alternativa.

El març passat es va fer públic que la línia Bages Exprés de Manresa a Barcelona serà operada per la Hispano Igualadina. Així ho va dictaminar el Tribunal Suprem, que va rebutjar els recursos de la Generalitat i de la UTE Bages Exprés presentats contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que donava el servei a la Hispano, en considerar que l'oferta presentada per fer-se càrrec de la concessió era la que havia d'haver obtingut més puntuació.