Animanresa, la fira dedicada a la tinença responsable d'animals de companyia que va tenir lloc ahir al primer tram del passeig Pere III de Manresa, va aconseguir lligar mitja dotzena d'adopcions d'animals de la protectora Aixopluc, que si bé no es van poder tancar del tot, es van poder emparaular, segons va explicar la directora del centre, Rafaela González.

L'adopció d'animals abadonats és un dels principals vessants d'aquest certamen, que també inclou la presència de parades vinculades amb el món de la tinença d'animals domèstics i activitats diverses, des d'exhibicions d'agility fins a tallers de rastreig urbà, o una desfilada d'animals en adopció, que es van fer tant al matí com a la tarda al pati del Casino.

Aixopluc Manresa és una de les entitats que va participar en el certamen, juntament amb l'Associació Catalana d'Excursionisme Caní, l'Associació Club Caní Kin Kan, l'associació Els Quissos, Hobby Dog City, Fauna Gibert, Galgos 112, Vet's Manresa i Terranova cnc 37. La protectora Aixopluc va aprofitar la fira per engegar una campanya per posar xips als animals a un preu de 15 euros.

I és que, aquest estiu s'ha disparat el nombre d'entrades a la protectora, fins al punt que "feia molts anys que no es veia tant abandonament", explicava González. Entre els mesos de juliol i agost "ens van arribar prop de cent gossos i un centenar de gats", i això va més que doblar el nombre d'animals que normalment hi ha a la protectora. A més, "molts ens arriben sense identificació", lamenta la directora d'Aixopluc, i per això s'ha volgut iniciar la campanya per posar xip als animals a un preu econòmic que animi els propietaris.