Les associacions de veïns de la ciutat, convocades per la federació de barris, s'han trobat al casal de les Escodines de Manresa per parlar de civisme i seguretat. Hi ha neguit entre el moviment veïnal perquè els darrers problemes d'incivisme que s'han produït a les Escodines haurien pogut tenir lloc en qualsevol altre barri i això obeeix a un procés de degradació de relacions socials al conjunt de la ciutat al qual cal posar aturador.

El president de la federació de barris, Enric Martí, ha explicat que l'escalada de tensió entre veïns i incívics que s'ha produït les dues darreres setmanes "no és un problema de les Escodines sinó de ciutat", perquè "de situacions conflictives n'hi ha a tots els barris, així que cal posar-los sobre la taula i parlar-ne".

Martí ha explicat que els contactes que ara comencen tenen per objecte "posar-nos d'acord per veure quines alternatives hi veiem", i que es vol que el motor del procés siguin les mateixes associacions.

La situació generada seria "la confirmació que no estem en el millor camí i ens hem de posar a treballar. Molts barris pateixen situacions complicades i s'ha de posar fil a l'agulla", afegeix Martí.