Comencen les mobilitzacions de treballadors de l'Ajuntament de Manresa per exigir millores salarials.

Segons ha informat el president de la junta de personal de l'ajuntament de Manresa, Joan Pujols, un centenar de funcionaris i personal laboral han participat en una assemblea que «ha decidit iniciar els actes reivindicatius».

El primer serà aquest dijous «assistint de forma massiva al ple municipal», en el què el president de la junta de personal intervindrà, fent ús del reglament de participació ciutadana, en el punt de l'ordre del dia que tracta la modificació puntual de la relació de llocs de treball de personal funcionari.

Pujols ha explicat que es tracta de l'aprovació de diverses valoracions de treball que afecten a caps de servei.? Mentrestant la nova valoració de llocs de treball del conjunt de treballadors no avança a la velocitat que la junta de personal i el comitè d'empresa consideraria acceptable.

«Presa de pèl»

Els representants sindicals del personal municipal van explicar que els treballs efectuats en l'últim any respecte la valoració de llocs de treball no s'han fet correctament i la Diputació de Barcelona, que és qui supervisa aquestes tasques, ha indicat a l'Ajuntament de Manresa que comenci de nou.

No obstant això, els responsables municipals els van informar que fins el mes de novembre no iniciaran de nou aquests treballs, consistents en una primera fase en definir les funcions de cada lloc de treball del personal municipal. Per a Pujols tot plegat es tracta d'una «presa de pèl» que ja comença a ser molt difícil de digerir.

Mentre es produeixen aquestes dilacions «els treballadors hem passat molts anys amb el sou retallat i congelat», una situació que suposa pèrdues econòmiques de fins a 500 euros al mes. Així que s'ha arribat a un punt en el què resulta ineludible «valorar cada lloc de treball com correspon i retribuir-lo en conseqüència».

Així que «el conjunt de treballadors i els quatre sindicats presents a l'Ajuntament volem que l'ajuntament realitzi els treballs tècnics per a la valoració de forma imminent per aixi poder treballar i aprovar una nova valoració en els pròxims mesos».

La presència al ple de dijous serà el primer pas d'una mobilització «que anirà incrementant el to de les reivindicacions» amb el pas dels dies.

El president de la junta de personal ha recordat que la valoració de llocs de treball vigent es del 1998 i, en el seu moment, «es va fer malament perquè va deixar de banda funcionaris i treballadors dels nivells més baixos», que amb el temps han anat acumulant diferencies salarials «enormes» amb el personal d'ajuntaments similars al de Manresa.