L'Associació de Veïns de la Font dels Capellans tornarà a posar en marxa el projecte Font Solidària la primera setmana de novembre. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu ajudar a aquelles persones i famílies a qui els hi costa arribar a finals de mes i no poden cobrir les seves necessitats bàsiques.

És la setena edició del projecte, que s'ha anat duent a terme cada cop que l'entitat veïnal troba recursos per tirar-lo endavant. En aquesta ocasió ha reunit 28.000 euros que surten d'aportacions econòmiques de la Generalitat, l'Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i fons propis de l'associació.

Aquests diners serviran per oferir ajudes per pagar els subministraments bàsics com el llum, aigua i gas, i també de paquets d'aliments. Són els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa els qui deriven les persones i famílies a l'associació de veïns després de fer una valoració de la situació en la qual es troben.

A l'última edició del projecte solidari es van atendre una seixantena de famílies, unes 370 persones, del barri i del seu entorn. Per aquest motiu l'entitat veïnal creu "importantíssim continuar treballant per poder engegar projectes d'aquestes característiques per tal d'atendre i cobrir necessitats bàsiques de persones i famílies en risc d'exclusió social".

La primera edició és del 2009, quan la crisi econòmica colpejava fort. Aquell any l'associació de veïns va decidir suspendre les festes del barri i destinar els diners en ajudes a les persones necessitades. Es van reunir 46.000 euros que van servir per ajudar 400 famílies. El projecte s'ha repetit a mesura que l'associació de veïns aconseguia fons.