Els treballadors del servei de transport de viatgers amb autobús entre Manresa i Barcelona que opera Bages Exprés, han convocat una vaga indefinida a partir de dilluns vinent. La Generalitat ha de decretar els serveis minims que s'oferiran.

Segons un comunicat de Comissions Obreres, la nova adjudicatària del servei, Hispano Igualadina, que ha de començar a cobrir la ruta a partir del pròxim 1 de novembre, ha decidit no mantenir l'actual personal.

Bages Exprés és una unió temporal d'empreses (UTE) formada per autocars Julià, Alsina Graells i Transports castellà, del grup Sagalés. A partir del mes vinent Hispano Igualadina es farà càrrec el servei, i ja ha manifestat "la seva negativa a subrogar els treballadors del servei tal i com estableix el conveni col·lectiu de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona, aplicable en aquest cas", segons el sindicat.

Davant aquesta situació "tant els treballadors com CCOO lamentem l'actitud de l'administració competent, en aquest cas la Generalitat". Critiquen que no s'hagi manifestat al respecte "permetent, per omissió, que es digui a terme aquest atropellament contra els drets dels treballadors", diu el comunicat.

Per aquest motiu els treballadors han convocat vaga indefinida a partir de dilluns "per tal de fer palesa la seva situació i exigir el compliment de la llei i el manteniment dels llocs de treball". Bages Exprés cobreix la ruta entre Manresa i Barcelona, i alguns dels busos també fan parada a Olesa de Montserrat.