El 80% de les empreses que paguen per ser a Ecoviure, la fira de Manresa dedicada a l'ecologia i la sostenibilitat, repeteixen cada any, un clar exemple que ser-hi els surt a compte. Les altres van canviant o repeteixen, però no són tan fidels. Potser hi van un any i hi tornen al cap de cinc. Avui divendres, a les 4 de la tarda, obrirà al Palau Firal la 18a edició, que arriba amb un centenar d'expositors, xifra similar a la d'anteriors convocatòries.

Com a novetat, la fira oferirà una exposició de vehicle elèctric a la plaça de Sant Domènec, divendres i dissabte, amb una vintena en total, entre turismes i bicicletes. Algunes bicis es podran provar in situ.

La inauguració no es farà divendres a la tarda, com era habitual, sinó dissabte, a 2/4 de 12 del migdia, abans del debat "Com ens imaginem el futur?" amb l'economista Arcadi Oliveres, el músic Natxo Tarrés, el naturista Martí Boada i Sandra Campos, directora d'Imago Catalunya, que treballa per la cooperació i la convivència. El moderarà el periodista Jaume Barberà.

Dijous, en la presentació d'Ecoviure, el regidor de Qualitat Urbana i Serveis, Jordi Serracanta, va posar èmfasi en el fet que és una fira "consolidada". La majoria d'empreses que hi ha són de Catalunya i, en concret, el 30%, de la Catalunya Central. El regidor també va posar l'accent en la varietat dels sectors inclosos en l'anomenada economia verda presents a Manresa -agroalimentari, energies renovables, biomassa, tèxtil natural, construcció sostenible i higiene i cosmètica natural- i en la seva qualitat. Va recordar que, per ser a la fira, han de tenir la certificació ecològica corresponent.

Quant a la novetat d'aquesta convocatòria, la mostra de vehicle elèctric, va recordar que, divendres a la tarda i dissabte, des de la plaça de Sant Domènec hi haurà servei gratuït de taxi amb vehicle elèctric fins al Palau Firal, on es traslladarà aquesta exposició diumenge.

Durant els tres dies d'Ecoviure hi haurà un servei gratuït de bus híbrid cada trenta minuts per anar del carrer d'Àngel Guimerà al Palau Firal i viceversa. L'horari de funcionament serà: avui, de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, i demà i diumenge, de 2/4 d'11 del matí a 2/4 de 9 del vespre (l'última sortida serà des del Palau Firal).