El ple va aprovar per unanimitat instar el ministeri de l'Interior i la delegació del govern de l'Estat a Catalunya a dotar la comissaria de Manresa dels recursos que siguin necessaris per facilitar que la tramitació del DNI i de la resta de documentació obligatòria "es pugui fer en terminis més raonables que els actuals".

La moció va ser presentada pel president del grup municipal socialista, Felip González, que va assegurar que "amb el DNI tenim un problema greu a Manresa".

El polític socialista va explicar al ple que per a la tramitació del DNI o de la seva renovació abans cal fer el tràmit de sol·licitar cita prèvia.

Però aquesta obligada petició de dia i hora a vegades no és possible perquè el servei telemàtic no ho facilita quan totes les cites ja estan donades per als dos mesos següents. Situació que es produeix amb assiduïtat.

Segons la moció, el personal actual de la comissaria de Manresa de la Policia Nacional s'esforça per atendre tants casos com els és possible, però, malgrat això, "molts manresans i manresanes s'estan veient obligats a fer aquest tràmit, entre altres gestions obligatòries, a comissaries de la Policia Nacional d'altres comarques veïnes".

El president del grup municipal socialista va afirmar que la situació era encara més greu quan no hi havia cites prèvies i el que s'havia de fer eren llargues cues de matinada davant de la comissaria.

Aquestes cues, segons González, s'han resolt amb les cites prèvies però el que passa ara és que quan l'ordinador té els dos següents mesos plens "ni tan sols dóna l'opció de demanar hora. I si algú necessita el DNI o renovar-lo, o el passaport, i no parlem dels tràmits vinculats a competències d'immigració, només té l'opció d'esperar més de 2 mesos o anar a una comissaria veïna".

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, va explicar que el problema era que no s'havia substituït el personal que es jubilava.