Els responsables de l'Associació de Veïns de la Balconada van anunciar aquest diumenge de sorpresa que pleguen i deixen en suspens la continuïtat de l'entitat del barri. D'aquí a tres mesos s'ha d'escollir els nous representants, però els membres actius de la junta actual no amagaven el temor que no es presenti cap candidatura i, per tant, s'hagi de dissoldre l'entitat. En aquest cas, els veïns del barri manresà es quedarien sense una associació que els representi i sigui la interlocutora entre l'Ajuntament i els veïns de la Balconada.

El president de l'entitat, José Torrejón, va anunciar aquest diumenge a prop d'un centenar de veïns que van assistir a la junta extraordinària de l'associació que l'actual junta "ha decidit plegar". Els motius s'han de buscar en "la falta d'il·lusió i en la poca disponibilitat" dels actuals membres per encapçalar el projecte de barri i l'obstacle que "la manca de ganes" pot significar per defensar els interessos dels habitants de la Balconada.

Torrejón va sortir escollit com a màxim representant dels veïns del barri el maig del 2014 i com a líder d'una junta formada per una dotzena de persones, de les quals es mantenen actives tres. "Quan vam sortir, molts estàvem a l'atur i teníem més disponibilitat, però amb el temps alguns han anat trobant feina o han tingut fills i no poden tenir-hi la mateixa dedicació que abans", explica a Regió7 Torrejón.

El president va advertir que si no es presenta cap candidatura per liderar l'associació veïnal el gener, s'hauria de dissoldre l'entitat. Torrejón espera que al final s'hi presenti algú, sobretot davant l'advertiment que va llançar diumenge, però no amaga el temor que possiblement al final no hi hagi una renovació de la junta perquè la Balconada és un barri "molt envellit i hi ha moltes persones grans que no estan disposades ara a encapçalar l'entitat". En aquest sentit, deia que "hi ha pocs joves o habitants de mitjana edat", i els que queden són fills de persones que van venir a viure al barri fa dècades, quan la Balconada va començar a créixer. "Hi ha poques famílies que hagin vingut aquí recentment per establir-s'hi", reconeixia Torrejón.

El màxim representant veïnal afirma que li sap greu que alguns dels projectes que volien impulsar o donar continuïtat no s'hagin pogut portar a terme durant el temps que han liderat l'associació. "Ens hauria agradat veure la continuïtat de les obres del passeig", afirma. Torrejón reconeix que si no es renova la junta, els veïns del barri estaran més desprotegits.