Si no hi ha cap imprevist amb una desconvocatòria en l'últim moment, aquest matí començarà la vaga indefinida del bus Exprés entre Manresa i Barcelona, que funcionarà en serveis mínims només amb sis trajectes d'anada i sis de tornada els dies feiners, i la meitat els dies festius.

Tot i la vaga, els busos mantindran el recorregut i les parades habituals, tant a Manresa com a Monistrol, a Olesa i a Barcelona, però amb serveis mínims. Empresa i treballadors van pactar els horaris sobre la base dels serveis mínims que la Generalitat va decretar divendres i que aquest diari ja va avançar en la seva edició d'ahir. Les condicions de la Generalitat són de mantenir els trajectes en el 40 % en hora punta de dilluns a divendres (entre 2/4 de 7 i 2/4 de 10 del matí i de 4 a 8 de la tarda), i del 20 5 la resta de la jornada. Pel que fa als caps de setmana i festius, en què el Bages Exprés farà tres trajectes per sentit mentre duri la vaga, es van decretar uns serveis mínims del 33 %.

El malestar entre els treballadors i la UTE que actualment ofereix aquest servei (i que integren Castellà, Julià i Alsina Graells) es manté des del moment que una sentència judicial va resoldre a favor d'Hispano Igualadina en el contenciós que aquesta empresa va presentar contra l'adjudicació que inicialment s'havia fet d'aquest servei a la UTE. A més a més, els treballadors protesten davant la possibilitat que la nova concessionària, Hispano Igualadina-Monbus, opti per substituir els actuals treballadors que presten aquest servei per uns de nous, tot i que farien la mateixa feina.

Inicialment, el canvi de la concessió era prevista per al proper 1 de novembre, si bé algunes fonts apunten ara que l'entrada en funcionament de la nova concessió es podria endarrerir com a mínim fins més enllà de mitjan mes de novembre.