L'Ajuntament de Manresa està elaborant una enquesta per conèixer el grau de fòbia a lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals entre escolars de quart d'ESO i batxillerat. En una reunió amb directors d'escola es va plantejar la proposta d'elaborar una enquesta sobre temes de LGTBIfòbia entre escolars a partir de 3r d'ESO. La iniciativa va ser ben acollida, i és previst tirar-la endavant abans de finalitzar l'any.

El qüestionari encara no està tancat, pel fet que també hi intervindran experts de l'Observatori Contra l'Homofòbia. La xifra d'enquestes dependrà del nombre de centres escolars que finalment hi participin. La voluntat és incidir en temes de prevenció de la LGTBIfòbia en adolescents, i aquesta enquesta serà un pas en aquesta línia. A preguntes del grup municipal de la CUP, la regidora de Cohesió Social, Mercè Rosich, va explicar en el darrer ple municipal que la iniciativa ja s'ha explicat als directors dels centres educatius de secundària de la ciutat.

Rosich va assegurar que "estem elaborant enquestes per passar a l'alumnes de quart d'ESO i primer i segon de batxillerat per poder tenir una diagnosi de quina es la situació i si hi ha homofòbia o no en els centres escolars".

Va dir que en el Pla d'Igualtat que s'està elaborant es tindrà en compte la perspectiva dels col·lectius de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals i que "en aquests moments estem en la fase de diagnosi". Rosich va explicar que "hi ha qüestionaris adreçats a la ciutadania i a personal de l'Ajuntament per poder contrarestar aquest fet i a principi de novembre es tindrà el primer esborrany de la diagnosi perquè es puguin fer esmenes".