L'Ajuntament de Manresa tindrà presència a l'acte institucional que se celebrarà aquest dimecres al migdia al Palau de la Generalitat per denunciar les deficiències del servei de Rodalies de Renfe i que serà presidit pel President, Carles Puigdemont.

L'alcalde Valentí Junyent encapçalarà la representació manresana a l'acte que tindrà lloc a les 12 del migdia al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

L'acte és obert a tota la societat civil, sindicats, empresaris i organitzacions per denunciar la situació "inacceptable" del servei de Rodalies i demanar el seu traspàs total a la Generalitat de Catalunya.

A més del Govern de la Generalitat, l'impulsen l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). En el darrer ple municipal es va aprovar, amb el vot contrari de Ciutadans, que l'Ajuntament de Manresa s'adherís al "Manifest per a la Millora de Rodalies i Regionals a tot el Territori" i participés demà a l'acte unitari convocat per la Generalitat en defensa de la millora del servei ferroviari.

Queixes més contundents

L'aprovació es va fer arran d'una moció del PSC, esmenada per l'equip de govern, en què també s'instava el Consorci Viari de la Catalunya Central a incorporar, en els seus estatuts, "la voluntat explícita de treballar en la defensa de la millora del servei ferroviari a la nostra comarca tal com ja es desprèn del pla de treball 2016-2017, aprovat en l'últim plenari del Consorci".

Segons el regidor socialista Felip González, "Manresa mereix aparèixer en aquesta lluita, perquè si no ens pot passar que problemàtiques ferroviàries d'altres municipis ens acabin passant al davant en la llista de prioritats que s'aconsegueixi fixar en el futur". Per a González, no seria gens bo "lamentar-se després per ho haver estat prou contundents en la queixa i, sobretot, en la comunicació i la difusió de la queixa".

El president del grup municipal socialista considera que "cal generar més complicitat ciutadana que la que hem estat capaços de generar fins ara".

Per part del govern municipal, Marc Aloy, va explicar que el Consorci Viari de la Catalunya Central ja té en el seu Pla de Treball 2016-2017 punts importants a treballar en el tema del ferrocarril, com reclamar les esperades inversions a l'estació de la Renfe i la recuperació del trajecte a Barcelona en una hora i cinc minuts.