Segona setmana de vaga dels xofers del servei d'autobús que enllaça Manresa i Barcelona que ha convertit en habitual que hi hagi usuaris que hagin de viatjar drets o directament es quedin sense poder pujar al bus.

Després de la reunió de dimecres al Parlament de Catalunya entre representants de CCOO amb diputats de Catalunya Sí Que es Pot, d'ERC, PSC i C's, en què els primers van exposar la situació dels 14 treballadors afectats pel canvi de concessió de la línia de bus del Bages Exprés, ahir va tenir lloc una segona trobada entre polítics i sindicalistes.

En aquesta ocasió, la reunió va ser entre Josep Ginesta (ERC), secretari general del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, el comitè de vaga i representants del sector de carretera de CCOO.

L'objectiu de la reunió, segons ha explicat el responsable territorial de Serveis a la ciutadania de CCOO, Carles Manzanares, ha estat "aconseguir que l'administració faci pressió a Monbús [grup al qual està adherida l'empresa Hispano Igualadina] perquè apliqui el conveni col·lectiu de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona, que estableix que, quan hi ha un canvi de concessió, la nova empresa ha de subrogar els treballadors".

Denúncia de vaga il·legal

En un comunicat, el sindicat afirma que la vaga indefinida s'ha desenvolupat amb normalitat, segons els serveis mínims que al seu dia va decretar l'administració, "amb l'únic obstacle d'una falsa denúncia per vaga il·legal" interposada per un apoderat de la unió temporal d'empreses "amb l'únic objecte d'acoquinar els treballadors".