A ritme de Txarango, cinc nens de l'escola La Sèquia de Manresa van acomiadar el programa radiofònic titulat "RadioGOTA" davant del centenar de persones que es van congregar aquest dimarts a 2/4 de 7 de la tarda a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera. L'acte va servir per inaugurar oficialment el curs escolar 2016-2017. Per segon any aquesta activitat surt del consistori, generalment es feia al saló de plens, i se centra en les experiències educatives d'alumnes i professors de centres de la ciutat.

Un d'aquests projectes que es va mostrar va ser el de RàdioGOTA. La resta de treballs que es van exposar van ser activitats per incrementar les competències en llengua anglesa de la FEDAC; la creació d'un projecte de biosostenibilitat per produir energia neta i un joc d'electricitat per aprendre a través de la diversió de l'institut Lacetània; i la dansa a l'escola Sant Ignasi per conèixer la dansa catalana i potenciar, també, la integració dels immigrants.

Des de fa cinc cursos l'escola La Sèquia realitza un programa de ràdio, RàdioGOTA, amb els alumnes de 5è i 6è. S'emet per megafonia. També es pot veure al blog de l'escola i els pares i mares el poden seguir gràcies al mòbil a través d'una aplicació. Amb aquest projecte es treballa l'expressió oral, l'escrita o la cerca d'informació.

El projecte Dansa a l'escola que es fa a Sant Ignasi és una activitat que es realitza amb la col·laboració de l'Agrupació Cultural del Bages. Es va iniciar el curs passat amb les escoles FEDAC-Manresa, Sant Ignasi i Pare Algué. Aquest es realitza al Pare Algué, Sant Ignasi i Serra Húnter. Hi participen una seixantena d'infants que tenen l'oportunitat de descobrir en el ball una manera de passar-s'ho bé i conèixer amb més profunditat el món de la sardana i la dansa catalana. També els balls populars manresans de la Bolangera i el Rossinyol.

Al col·legi FEDAC-Manresa es porten a terme programes educatius per incrementar les competències en llengua anglesa. S'ha fet a través de la cançó "Man in the mirror" de Michael Jackson i analitzant contes tradicionals anglosaxons per trobar-hi valors ètics.

L'institut Lacetània ha fet un joc basat en el Trivial perquè els alumnes d'ESO puguin aprendre electricitat, i també un projecte de biosostenibilitat amb la finalitat de crear energia a parir de qualsevol tipus de matèria orgànica.

Tots aquests projectes educatius es van exposar durant 'acte d'inauguració oficial del curs escolar. "Manresa és una ciutat viva des del punt de vista educatiu. Aquests projectes fantàstics mostren que l'alumne és el centre de l'aprenentatge", va dir el director de Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Massegú. L'alcalde Valentí Junyent va destacar l'esforç dels professionals. "Hem de valorar les escoles i els seus treballadors. L'educació és una eina per construir un país avançat, cohesionat i on predomini l'ètica, l'esforç i la justícia social", va dir. Va afirmar, també, que l'acte és un "reconeixement merescut a totes les persones que, sense fer gaire soroll, treballeu a les nostres escoles per aplanar camins que assegurin oportunitats iguals per a tothom".

A l'acte que es va fer al Lluís de Peguera hi va participar la regidora d'Ensenyament, Mercè Rosich; l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Antoni Massegú, i la directora, Assumpta Pla.