Manresa té 7 habitatges més en diferents punts de la ciutat per dedicar-los a l'emergència social. Són habitatges que formen part d'un paquet de 40 pisos que CaixaBank va cedir aquest dimecres al departament de Governació. De fet, aquest és el segon paquet, i en el primer (cessió que es va signar aleshores a Reus) ja n'hi va haver 3 per a la capital del Bages.

Són pisos per estrenar que han anat a parar a mans de la Caixa en el procés de la crisi dels darrers anys. En el conjunt del país, aquests acords amb diferents entitats bancàries permeten al Govern disposar del doble del parc d'habitatge que tenia (de 1.600 a 3.660). Tenir pisos, com aquest dimarts recordava la consellera Meritxell Borràs, és una necessitat del Govern. Borràs va agrair aquest model que s'ha trobat de cessió per part de les entitats financeres, des de l'acord i l'assumpció compartida de la responsabilitat social. A Catalunya, la mesa d'emergència social rep 100 peticions mensuals per resoldre problemes d'habitatge.

La signatura de l'acord de cessió es va fer al Casal de les Escodines, un barri que com va recordar l'alcalde, Valentí Junyent, viu "una situació delicada", en referència als enfrontaments veïnals, "que entre tots estem reconduint". Va ser una picada d'ullet al barri per part de l'Ajuntament vers un barri amb unes especials necessitats socials, també en habitatge.

Qui també va agrair la localització va ser David Griera, el director comercial de CaixaBank, manresà i pràcticament veí de les Escodines. Al carrer Sant Bartomeu hi tenia els avis i "hi havia vingut a jugar molt". Griera va destacar la política social de l'entitat.