El president del grup municipal del PSC, Felip González, ha qualificat de "sagnia" la pèrdua de fons que està patint l'Ajuntament de Manresa i que ha xifrat en 5 milions d'euros entre els prop d'1,5 milions en subvencions revocades per a l'edifici Impuls del parc tecnològic i els 3,5 milions que es deixaran d'ingressar en 4 anys en transferències de l'Estat per haver perdut la categoria de ciutat de més de 75.000 habitants.

Segons González, és obvi que aquests diners l'Ajuntament els trobarà a faltar "a l'hora de quadrar el seus pressupostos i de fer les inversions, sobretot les de reposició de la via pública, que calen a la ciutat".

El grup municipal del PSC considera que cal redreçar la viabilitat futura de l'edifici Impuls, "construït i pagat per la ciutat (sense poder fer ús dels ajuts europeus concedits)", i aconseguir "més ocupació industrial de la resta del Parc Central on s'ubica", tasca en la qual el PSC es manifesta compromès a col·laborar, tal com ja ha fet donant suport a la flexibilització d'usos de la resta del Parc Central.

Segons González, és d'agrair que aquesta vegada el govern municipal hagi informat ràpidament els grups municipals i la ciutadania d'aquesta nova revocació de subvenció, cosa que "no va fer amb les dues primeres revocacions, que van ser ocultades durant mesos fins que els regidors socialistes les vam descobrir en l'exercici de la nostra tasca d'oposició a l'Ajuntament".

El polític socialista ha explicat que la darrera revocació de 750.000 euros (dels quals se n'han gastat 241.672) se suma a les dues anteriors descobertes pel PSC per a l'edifici Impuls. Es tracta de prop d'1,5 milions en total que el consistori ha emprat en la construcció de l'edifici i que, en perdre les subvencions, "han passat a repercutir directament a les arques municipals per culpa de no haver dedicat l'edifici a les activitats de recerca, desenvolupament i innovació per a les quals en el seu dia van ser concedits els ajuts europeus".

Ús indegut

El PSC insisteix que la raó principal de les tres revocacions de l'edifici Impuls "radica en l'ús indegut que es va fer de l'edifici en permetre el 2013 tres activitats ben diferents de les que van generar la petició dels fons Feder".

Per a González, el que ha passat demostra que la decisió presa el 2013 de llogar per 5 anys a UVE Solutions, Deporvillage i La Caixa una part de l'edifici Impuls amb l'argument que la crisi impedia trobar altres clients més tecnològics i de recerca era "pa per a avui i fam per a demà i s'ha generat un mal molt més gran que el que van voler resoldre amb l'ingrés dels lloguers".

Segons González, malgrat que la part principal de l'argumentari elaborat pels serveis jurídics municipals en els seus escrits de defensa legal de les subvencions se centra a demostrar que l'activitat de La Caixa (i també de les altres dues empreses que s'hi van ubicar) estan basades en la recerca, desenvolupament i innovació "resulta realment impossible, ens agradi o no, demostrar que l'activitat de La Caixa a Impuls sigui precisament la de R+D+I".