La portaveu del govern de coalició entre CDC i ERC de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, creu que darrere la suma que fa el president del grup del PSC, Felip González, de 5 milions d'euros perduts pel padró i l'edifici Impuls hi ha la voluntat d'"amagar la responsabilitat socialista en el projecte del Parc Central i de l'edifici".

Caus ha recordat que va ser un alcalde socialista, Josep Camprubí, qui va signar l'any 2010 pagar a l'Incasòl 2 milions d'euros en 50 anys pel sòl de l'edifici.

Això per si sol ja era "una hipoteca gruixuda" per a l'Ajuntament, però "el més fort és que comprometia l'Ajuntament a pagar la construcció de l'edifici Impuls i que després de 50 anys pagant sigui l'Incasòl qui es quedi el sòl i l'edifici". Per acabar de reblar el clau, la signatura compromet l'Ajuntament a retornar l'edifici en perfecte estat de conservació.

La situació, segons Caus, és ben clara, "l'any 2010 el PSC va contraure unes obligacions que l'actual govern intenta afrontar adoptant solucions pragmàtiques en benefici del projecte i de la ciutat".

Per poder-ho fer, explica la portaveu del govern, el que va caldre prioritzar va ser posar en condicions l'edifici per poder-hi portar activitat i urbanitzar l'entorn.

Segons Caus, "calia buscar empreses perquè tenir activitat dins l'edifici és vital per evitar el deteriorament que generaria tenir-lo buit i, també, per cobrir el cost del cànon anual que s'ha de pagar a l'Incasòl".

La portaveu creu que tothom és conscient que "la realitat ha ressituat un projecte de parc i d'edifici massa ambiciós". A partir d'aquí, el que han fet els governs posteriors ha estat fer front a la situació que s'havia generat.

Caus creu que davant d'un escenari com aquest "es pot actuar pensant en el bé de la ciutat o en el bé del propi partit polític i el PSC ha perdut una oportunitat de demostrar sentit de ciutat, un sentit de ciutat que sí que va mostrar en el tema de la flexibilització d'usos del Parc Central".

Decepció

Caus s'ha mostrat "decebuda" amb el PSC i ha volgut aclarir que l'Ajuntament no dóna per perdudes les subvencions revocades fins que les sentències siguin en ferm en sentit negatiu i, si es donés aquest cas, "seria llavors que afectarien el pressupost".

La portaveu ha explicat que el govern ha fet aquests aclariments per donar la seva visió de la situació i "no amb voluntat de generar més polèmica", que seria estèril quan el que cal és "treballar en positiu per l'edifici i pel parc".