El Grup Municipal del PSC ha emès un comunicat en el qual posa de manifest un nou incompliment de l'alcalde Valentí Junyent en el compromís que el seu govern va prendre en el ple municipal de setembre segons el qual durant el mes d´octubre es celebraria el Consell de Ciutat on es posaria a consideració de la ciutadania el seu Pla de Govern 2016-2019.

En resposta a una pregunta del PSC al Ple de setembre la tinent d´alcalde, Mireia Estefanell, va manifestar (segons consta en l´acta) que:

«El Pla de Govern 2016-2019 és un document que marca els objectius fixats per l´equip de govern per dur a terme durant aquest mandat. Es va considerar oportú sotmetre les bases d´aquest Pla a la consideració de la ciutadania mitjançant un procés deliberatiu i de recollida d´aportacions. En aquests moments s´està elaborant el document de retorn d´aquest procés i s´està redactant el document definitiu del Pla. Es presentarà en un plenari del Consell de Ciutat durant el mes d´octubre i no és previst sotmetre el document final a cap altre tipus de debat».

Segons el President i Portaveu del Grup Municipal del PSC, "a banda de lamentar que el Pla no es debati finalment en el ple municipal que és on pertocaria; a dia d´avui, l´esmentat Consell de Ciutat no està ni tan sols convocat, de tal manera que ens trobem davant l´enèsim incompliment de compromisos adoptats pel govern municipal amb la ciutadania". "Estem segurs, tanmateix, que l´esmentat Consell de Ciutat es convocarà ben aviat", ha conclòs.

Puja d'impostos per pagar al personal

En un altre comunicat, el PSC informa a la plantilla de l´Ajuntament que l´equip de Govern ha incrementat els impostos i taxes perquè l´any 2017 podria haver d'apujar-los el sou un 1% més.

El Grup Municipal del PSC ha explicat que en el darrer ple municipal, i entre les argumentacions exposades pel tinent d´alcalde Josep Maria Sala per defensar la puja dels impostos i taxes municipals, va anunciar que durant l´any 2017 molt probablement se´ls apujarà el salari un 1% més.

El tinent d´alcalde Josep Maria Sala va dir textualment: "És veritat que l´any passat l´increment d´impostos i taxes va ser del 0%, però vam tenir increment de despeses no contemplades en els pressupostos, i després així ens va l´evolució del pressupost del 2016; perquè no vam preveure l´increment de la nòmina perquè no en teníem encara informació i, després, es va incrementar en un 1%; i la gent ha cobrat un 1% més. I ara, que estem a l´alçada que estem, i que a Madrid es comença a ensumar que hi haurà govern, es parla que, per l´any que ve, tornarem a augmentar un 1% el cost dels salaris del personal de la casa; i a mi em sembla molt bé, però és clar que l´increment de l´any passat més el de l´any que ve; aproximadament són 700.000 euros. Quina casualitat! L´esforç (d´increment fiscal) que estem fent és per cobrir el dèficit del cost de nòmina del 2016 i l´increment de nòmina del 2017".

El Grup Municipal del PSC ha cregut convenient fer públic aquest anunci del govern municipal "perquè és bo que se sàpiga de la previsió de Valentí Junyent donat que, en aquella mateixa sessió plenària, uns minuts abans, havien participat els representants sindicals de la plantilla per reclamar la revisió del catàleg de llocs de treball que ha de servir per incrementar els seus sous en un futur; però l´anunci del regidor Sala va arribar quan els representants dels treballadors ja s´havien absentat de la sala", ha afirmat el president del grup municipal, Felip González.