La Generalitat ha comunicat que a principi de l'any que ve començarà la inversió de 2,3 milions d'euros per millorar la connexió de la carretera de Viladordis amb la ronda est (C-55) i l'autopista.

Un altre aspecte destacat és que es crearà un itinerari per a vianants i ciclistes per connectar el nucli de Viladordis i el nucli urbà.

La via verda constarà d'una barrera de fusta i acer i una filera d'arbrat i enllumenat.

El departament de Territori de la Generalitat ha informat que s'instal·larà un semàfor per garantir el creuament de la via verda en direcció als camins existents al costat nord, en especial la ruta que condueix pel marge del riu Llobregat fins al monestir de Sant Benet de Bages, i que coincideix amb el Camí de Sant Jaume

Les obres duraran 8 mesos. L'adequació de la carretera de Viladordis, que és una via municipal de Manresa, afectarà el tram que va des de l'enllaç amb la C-55 fins a l'enllaç amb l'autopista C-16, on se situa el nucli de Viladordis.

Aquestes obres complementen l'eixamplament de la ronda de Manresa a quatre carrils que s'ha dut a terme recentment i que va incloure la creació d'un nou ramal des de la carretera de Viladordis cap a la ronda de la C-55 en sentit Barcelona. L'obra que es licita comprèn un tram de 900 metres, en el qual es formarà una calçada de 10 metres d'amplada amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d'1,5 metres cadascun.

Rotondes de 48 metres

En la zona d'enllaç amb la ronda de Manresa, es construiran dues rotondes de 48 metres de diàmetre que milloraran les dues interseccions existents a banda i banda de la ronda, formades per tercers carrils centrals per als girs a l'esquerra. Aquests giratoris afavoriran la seguretat i la fluïdesa del trànsit en aquest entorn tot permetent, també, moviments que actualment no es poden fer.

L'Ajuntament de Manresa ha expressat la seva satisfacció pel fet que la Generalitat dugui a terme aquesta inversió. Segons el regidor de Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy, l'actuació "permetrà millorar notablement la seguretat de la mobilitat entre el carrer Viladordis i la ronda (C-55). A més a més, les dues noves rotondes permetran fer tots els moviments, alguns dels quals ara no són possibles o es fan a través de girs a l'esquerra".

El regidor també valora que "l'actuació també prevegi realitzar un recorregut per a vianants i bicicletes arbrat que unirà Viladordis amb el nucli urbà, ara inexistent. A més, aquest recorregut permetrà connectar la ciutat, de manera segura i a través d'un passeig agradable, amb la vall del Llobregat, i diversos indrets de l'Anella Verda". L'Ajuntament ha vetllat perquè hi hagi una via verda més ampla i la connexió amb els camins del Grau i dels Tovots.