Cleto Vázquez, gerent d'Hispano Igualadina-Monbus, ha assegurat que la seva empresa estpa esperant el llum verd de la Generalitat per començar a encarregar-se del servei d'autobusos entre Manresa i Barcelona i, que l'Administració comuniqui a la que ha estat fins ara la concessionària, la UTE Bages Exprés, que aturi la seva activitat.

El gerent de la Hispano Igualadina-Monbus ha afirmat que, un cop publicat oficialment el canvi de concessionària, hi ha un termini màxim que arriba fins al 19 de març, però espera que no s'esgoti la data límit.

Després de quinze dies de vaga dels xofers i de més de vint mil usuaris afectats, la nova concessionària es manté ferma que no subrogarà l'actual plantilla.

Sí que té la porta oberta que els xofers que passin les proves de selecció es puguin integrar a la Hispano Igualadina-Monbus.

Cleto Vázquez ha assegurat que la seva empresa està sent "molt perjudicada per la caiguda d'utilització del servei" i ha reconegut que cada dia que s'allarga la vaga aquest perjudici s'incrementa perquè augmenten les possibilitats que es consolidin altres hàbits de transport entre els usuaris.

Mentrestant, els usuaris cada cop estan més molestos pels perjudicis que els ocasiona el conflicte obert arran que el Tribunal Suprem va dictaminar que Hispano Igualadina ha de fer-se càrrec de l'explotació de la línia perquè la Generalitat va puntuar de forma incorrecta l'oferta de l'empresa del grup Monbus.

José Carrillo, delegat de CCOO a la UTE Bages Exprés, espera que en la nova reunió negociadora que ha de tenir lloc demà hi pugui haver novetats.