Ha acabat sense acord la reunió entre les parts implicades en el conflicte del servei de bus entre Manresa i Barcelona que està afectant negativament a milers d'usuaris des que va començar el 17 d'octubre. Dijous les parts s'han emplaçat a una nova trobada.

La darrera reunió ha tingut lloc a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals convocada per aquest organisme i amb totes les parts del conflicte representades: l'UTE Bages Exprés (amb les tres empreses), la Hispano Igualadina i els membres del comitè de vaga.

En aquesta reunió, els representants dels treballadors han ratificat les pretensions de la plantilla d'aconseguir la subrogació de tots els treballadors adscrits al servei, tal com estableix el conveni provincial.

Per la seva banda, el representant legal de l'UTE ha manifestat que la posició de Bages Exprés segueix sent lliurar a tots els treballadors la carta de subrogació.

Segons un comunicat fet públic pels representants sindicals dels xofers, això no vincula ni obliga l'empresa Hispano Igualadina, amb la qual cosa, si aquesta no accepta la subrogació, la solució l'hauran de donar els tribunals de justícia.

Per la seva banda, el representant de la Hispano Igualadina ha reiterat, tal i com ja va avançar aquest diari, que segons la interpretació que fan els seus assessors no estan obligats a subrogar a ningú.

Durant el recés els responsables de la mediació s'han reunit amb les empreses i, en acabar, han comunicat que tornaven a repetir convocatòria per dijous al mateix lloc ia mateixa hora, a fi d'intentar acostar postures.