Aquest cap de setmana se celebrarà al centre de Manresa les primeres Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Es porten a terme amb la voluntat de donar a conèixer tan el propi Camí Ignasià, que va de Loiola, al País Basc, fins a Manresa, i també la seva gastronomia.

Les activitats començaran aquest dissabte amb la segona edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc. Se celebrarà de 4 a 9 del vespre a la plaça Sant Domènec. A les 6 de la tarda s'ha programat un tast de vins a la plana de l'Om que anirà a càrrec de Josep Pelegrín, millor sommelier d'Espanya 2016. Es podran conèixer els raïms autòctons i la cultura vinícola dels territoris per on passa el Camí Ignasià. El tast anirà acompanyat de música i imatges. Per assistir-hi cal comprar entrada. Costen 6 euros. 5 de forma anticipada. Es poden adquirir a l'Oficina de Turisme de Manresa, a la plaça Major.

El diumenge, d'11 a 2 del migdia a la mateixa plaça Sant Domènec, es podran tastar els productes del Pelegrí: brou vegetal, un dolç, cervesa artesanal i vi bullit. També es podran tastar vins de la DP Pla de Bages i plats de Catalunya, La Rioja, Navarra i Euskadi, per on discórrer el Camí Ignasià.

També el diumenge a la plana de l'Om hi haurà una mostra de cuina amb quatre cuiners representants de les poblacions per on passa el Camí Ignasià. Es tracta de Roberto Ruiz (Frontón de Tolosa), Jordi Llobet (Restaurant L´O de Sant Fruitós), Santi Cordón (Trinquete de Tudela) i Miguel Martínez Losa (Kabanova de Logronyo). L'anomenat showcooking acabarà amb la presentació de la Guia Gastronòmica i dels productes del Pelegrí. L'entrada serà gratuïta.