Familiars d'alumnes de l'escola Ítaca de Manresa vestits amb armilles reflectants estan fent servir cons, senyals de prohibició d'aparcament i cintes de delimitació d'espais per impedir que s'estacioni malament a prop del centre educatiu i informar els conductors.

Mares i pares han fet guàrdia des de dilluns per fer respectar la prohibició d'aparcar a la cruïlla entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Blai i, al mateix temps, difondre les alternatives d'aparcament i la possibilitat d'utilitzar altres sistemes diferents del vehicle privat per desplaçar-se a l'escola.

La Comunitat d'Adults i Famílies de l'Escola Ítaca ha organitzat aquest servei d'informació als conductors en els horaris d'entrades i sortides de l'escola (de 8.30 a 9.30, de 12.10 a les 12.30, de 14.10 a 14.30 i de 15.45 a 16.15). Per fer-ho, s'han anat rellevant un total de 6 voluntaris i voluntàries. La comunitat té el suport de l'escola i la col·laboració del conserge.

Els voluntaris reparteixen impresos amb els aparcaments dissuasius propers a l'escola i dels serveis d'acompanyament a peu, en bus i en bici. També recorden els accidents que s'hi han produït en aquest punt. Aquesta actuació s'afegeix al paquet de serveis que ha organitzat la comunitat de mares i pares per pacificar la circulació a l'entorn de l'escola.

L'objectiu és substituir els moments de tensió, nervis i col·lapse de trànsit per desplaçaments més tranquils i segurs. Consideren que pensar col·lectivament com accedir a l'escola és una manera d'incrementar el civisme i la qualitat educativa.

Es pretén que sigui més fàcil moure's sense cotxe (a peu, en bus o en bici) i, en els casos que sigui inevitable el vehicle privat, orientar l'aparcament fora de la proximitat de l'escola.

Cal recordar que aquest curs s'han fet serveis d'acompanyament per arribar a peu, en bici i en bus urbà. També s'han senyalitzat aparcaments dissuasius.