El regidor de la CUP Jordi Masdeu va advertir en el ple de dijous que "renunciar a portar la Flama al nucli urbà és un error".

Masdeu va fer aquesta afirmació durant el debat suscitat a l'entorn de l'aprovació de la posada a disposició de la Generalitat de 6.470 metres quadrats per a la construcció de l'escola Les Bases al xamfrà entre la futura prolongació del carrer Puigmal i l'avinguda Universitària de Manresa. Aquest terreny és el que estava destinat a la construcció de la nova escola la Flama quan es traslladés al nucli urbà des de Pineda de Bages.

La CUP va recordar que quan es va planificar el trasllat a Manresa de la Flama, ubicada al terme municipal de Sant Fruitós de Bages, es va fer perquè suposava "una anomalia en el sistema educatiu de la ciutat".

Segons Masdeu, seria "gravíssim" mantenir La Flama fora del teixit urbà de la ciutat.

La cessió dels terrenys per a l'escola Les Bases -que ara és situada de forma provisional a l'antic Centre Tecnològic de Manresa, a la plaça Bages- ha estat el detonant d'una protesta de famílies i comunitat educativa de l'escola Valldaura, que és en mòduls prefabricats i fa 8 cursos que s'espera a tenir un horitzó per a la consecució d'un edifici definitiu (vegeu diari d'ahir).

Sobre aquesta qüestió, el president del grup municipal del PSC, Felip González, va agrair la paciència que havien tingut la comunitat educativa i les famílies.

Va afirmar que "en una ciutat en la que no acabem de tenir ben resolt la qüestió intercultural a l'àmbit educatiu, resulta que Valldaura és un dels centres que més esforç ha de fer per garantir-nos a tots els manresans i manresanes un futur de convivència".

El president del grup de C's, Andrés Rojo va explicar que el grup parlamentari de C's posarà la construcció de l'edifici definitiu de l'escola Valldaura com un dels punts a tenir en compta a l'hora de votar a favor o no dels nous pressupostos de la Generalitat.