Una escenificació teatralitzada sobre el drama que viuen els refugiats va ser la base per denunciar l'actitud "insolidària" i la "passivitat" de l'estat espanyol a l'hora d'acollir-los. L'acte es va dur a terme dissabte al vespre a la plaça Sant Domènec, organitzat per l'ANC.

Alumnes de l'Aula d'Arts Escèniques del Kursaal van ser els encarregats de fer la representació. Amb una música amb notes de dramatisme van escenificar el viatge, sovint cap a la mort i la majoria de vegades cap a un futur incert, dels refugiats. La representació es va acabar a la porta d'acollida que hi ha a la plaça Fius i Palà per deixar de manifest que Manresa és una ciutat d'acollida.

Al manifest de l'acte de suport als refugiats que va llegir David Martínez, l'ANC va posar de manifest que "volem que els refugiats siguin acollits. Molts catalans van saber massa bé què era ser refugiat", a causa de la Guerra Civil espanyola. Els actuals "ens recorden els catalans d'ahir". Per això, "Catalunya serà sempre terra d'acollida i ens sentim al costat de la gent que ha d'abandonar el seu país".

Manresa és una de les ciutats catalanes que acull refugiats. Fins a una quarantena.