Els cons van tornar aquest diumenge a la tarda a la carretera C-55 al seu pas pel barri dels Comtals de Manresa. Però això no va impedir que es formessin retencions. A primera hora de la tarda, els vehicles ja havien d'afluixar la marxa abans d'arribar al pont de Sant Pau, i en alguns moments s'havien d'aturar passat els Comtals. La mateixa escena, habitual dels caps de setmana, es va repetir a Berga, Cercs, Castellgalí i a Castellbell i el Vilar, sempre en direcció a Barcelona.

Trànsit va decidir tornar a posar cons a la C-55 al seu pas per Manresa en direcció a la capital catalana, on no se n'hi havien posat un cop fetes les obres que es van estrenar el mes de març passat, que van eliminar els dos carrils en direcció sud. Es van substituir per un tram, també de doble carril, de només 700 metres que finalitza just quan hi ha el trencall cap al barri dels Comtals.

Aquest diumenge a primera hora de la tarda ja hi havia els cons a la carretera i un rètol a la cruïlla amb la vella carretera de Barcelona, la de la Renfe, en el qual s'advertia que el carril esquerre de la carretera estava tallat. Més endavant un senyal de perill a peu de carretera tornava a alertar els conductors. Just quan la carretera es desdobla en dos carrils ja hi havia els cons.

La mesura s'ha tornat a repetir, com es feia abans de les obres de remodelació de la C-55, perquè s'hi continuaven fent taps en les operacions retorn del cap de setmana o ponts. Es produïen bàsicament on finalitza el doble carril en sentit Barcelona. Abans que comenci la temporada d'esquí s'ha optat per tallar el carril ràpid (vegeu Regió7 de dijous 17 de novembre).

Segons Trànsit, si no s'eliminés el carril ràpid l'efecte de frenada dels vehicles provocaria una congestió més important que no pas si s'habilita un sol carril.

Diumenge la circulació es va començar a incrementar a partir de les 5 de la tarda, i poc abans de les 6 es produïen les primeres retencions malgrat els cons. Una situació semblant es va viure a Cercs i a Berga, on ja és habitual la presència dels cons, i a Castellbell i el Vilar, on la circulació era intensa diumenge a la tarda.

Accidents

Aquest diumenge hi va haver dos accidents de trànsit a la C-55. Cap a les 3 de la tarda hi va haver una topada al terme de Castellbell. Ja a les 7 del vespre tres vehicles van topar a la ronda de Manresa en sentit nord. En cap dels dos casos no hi va haver ferits.