Els propers 25 i 26 de febrer se celebrarà a Manresa la vintena edició de la Fira de l’Aixada, l’esdeveniment que transporta els visitants al segle XIV per redescobrir els espais de la ciutat i els seus personatges històrics.

Els paradistes que desitgin ser-hi presents es poden informar i inscriure al formulari electrònic a la web de l’Ajuntament o descarregar-se la instància corresponent i enviar-la per correu postal a l’adreça del Centre Cultural el Casino (Passeig Pere III, 27-29, baixos, 08242 Manresa). Les persones interessades tenen temps d’inscriure-s’hi fins al 21 de desembre.

Una fira que ja batega

El passat mes d’octubre es va fer la selecció dels actors i actrius que representaran els personatges centrals durant el mercat medieval de la festa de la Llum. Les entitats ja han començat a treballar amb els seus respectius coordinadors artístics i els actors dels actes centrals de la Fira, inclòs el Misteri, faran els assajos amb l’actriu Tàtels Pérez.

La Fira de l’Aixada posa als carrers de Manresa desenes de parades d’artesans i comerciants i proposa, al nucli antic, diverses escenes teatralitzadaes itinerants al llarg dels dos dies de festa, per representar la societat i el moment històric que va viure la ciutat fa set segles.