El sindicat dels Mossos d'Esquadra USPAC ha fet públic un comunicat en el qual ha donat suport a l'actuació dels agents de la policia catalana tan durant la concentració que hi va haver davant una elèctrica, durant la qual es va detenir el dirigent de pa PAH Berni Sorinas, com posteriorment davant de comissaria, on hi va haver una càrrega contra els manifestants que demanaven el seu alliberament. Així mateix han anunciat que demanaran explicacions de perquè el detingut va ser posat en llibertat tan ràpidament, quan el que es fa habitualment és portar els detinguts l'endemà als jutjats.

Considera que el que havia de ser una protesta pacífica va cabar sent violenta "per culpa de certs individus, com succeeix en moltes ocasions. Des d'USPAC no tolerarem aquestes agressions a cap Policia, i emprendrem les accions necessàries per esgrimir responsabilitats".

Pel que fa a la detenció de Sorinas asseguren que va agredir un agent i va oferir resisytència i desobediència, "motiu pel qual ha estat imputat". Davant comissaria hi van haver "més aldarulls·", per la qual cosa "exigim que aquests individus violents siguin identificats i investigats".

Respecte la posada en llibertat de Soroinas, l'USPAC interpreta que els comandaments de Manresa o bé es va cedir a les pressions dels manifestants o bé van rebre pressions polítiques.